• Deși nu a fost diagnosticat de un doctor, actorul, în vârstă de 58 de ani, crede că suferă de această boală.
  • „Orbirea facială” sau prosopagnosia este o tulburare neurologică care face ca oamenii să aibă dificultăți în a recunoaște chiar și membrii familiei sau prietenii.
  • Pitt a mai vorbit și în 2013 despre faptul că suferă de această afecțiune, spunând că boala este și motivul pentru care stă atât de mult acasă.

Dacă te întâlnești cu Brad Pitt, sunt șanse ca acesta să nu te recunoască a doua oară și asta pentru că actorul spune că suferă de „orbire facială”, cunoscută și sub numele de prosopagnosie, o deficiență care afectează capacitatea de a recunoaște fețele oamenilor, potrivit CNN.

Deși nu a fost diagnosticat de un doctor, Pitt, în vârstă de 58 de ani, crede că suferă de această boală.

„Nimeni nu mă crede!”, a spus el. „Vreau să întâlnesc o altă persoană cu această boală”.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Brad Pitt a declarat, în interviul acordat pentru GQ, că vrea să își amintească fețele oamenilor pe care îi întâlnește și se teme că problema sa de sănătate a dat oamenilor impresia că este distant.

Prosopagnosia este o tulburare neurologică care face ca oamenii să aibă dificultăți în a recunoaște chiar și membrii familiei sau prietenii, potrivit Institutului Național de Sănătate.

Tratamentul implică dezvoltarea altor strategii de recunoaștere a persoanelor, cum ar fi concentrarea asupra vocii lor. Unele cercetări arată că boala poate afecta până la 1 din 50 de persoane.

Pitt a mai vorbit și în 2013 despre faptul că suferă de această afecțiune, declarând pentru Esquire că acesta este și motivul pentru care stă atât de mult acasă.