Brad Pitt a anunțat că suferă de boala „orbirii faciale”

Dacă te întâlnești cu Brad Pitt, sunt șanse ca acesta să nu te recunoască a doua oară și asta pentru că actorul spune că suferă de „orbire facială”, cunoscută și sub numele de prosopagnosie, o deficiență care afectează capacitatea de a recunoaște fețele oamenilor, potrivit CNN.

Deși nu a fost diagnosticat de un doctor, Pitt, în vârstă de 58 de ani, crede că suferă de această boală.

„Nimeni nu mă crede!”, a spus el. „Vreau să întâlnesc o altă persoană cu această boală”.

Brad Pitt a declarat, în interviul acordat pentru GQ, că vrea să își amintească fețele oamenilor pe care îi întâlnește și se teme că problema sa de sănătate a dat oamenilor impresia că este distant.

Prosopagnosia este o tulburare neurologică care face ca oamenii să aibă dificultăți în a recunoaște chiar și membrii familiei sau prietenii, potrivit Institutului Național de Sănătate.

Tratamentul implică dezvoltarea altor strategii de recunoaștere a persoanelor, cum ar fi concentrarea asupra vocii lor. Unele cercetări arată că boala poate afecta până la 1 din 50 de persoane.

Pitt a mai vorbit și în 2013 despre faptul că suferă de această afecțiune, declarând pentru Esquire că acesta este și motivul pentru care stă atât de mult acasă.

Exit mobile version