• Printre lucrările lui Pitt se numără o structură în formă de casă turnată în silicon transparent și împușcată cu gloanțe.
  • Pitt a început să facă artă ceramică după divorțul său.
  • Pentru mine este vorba despre reflecția de sine… S-a născut din însușirea a ceea ce eu numesc un inventar radical al sinelui, a spus Pitt.

Brad Pitt și-a făcut debutul ca sculptor, într-o expoziție de grup la Muzeul de Artă Sara Hildén din Tampere, Finlanda. Lucrările actorului A-List apar alături de cele ale muzicianului Nick Cave și ale artistului Thomas Houseago pentru expoziția We, care va putea fi vizitată până la 15 ianuarie 2023.

Printre cele nouă lucrări ale lui Pitt expuse se numără o structură în formă de casă turnată în silicon transparent și împușcată cu gloanțe, precum și prima sa sculptură, din 2017, House A Go Go: o casă în miniatură de 18 inci realizată din scoarță de copac, ținută grosolan împreună cu bandă adezivă.

Printre cele mai mari piese se numără o cutie de bronz de mărimea unui sicriu care înfățișează mâini, picioare și fețe care încearcă să străpungă structura din diferite unghiuri, precum și sculptura de ghips agățată de perete Aiming At You I Saw Me But It Was Too Late This Time, din 2020, care înfățișează o luptă cu arme de foc între opt figuri.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Se pare că starul din Bullet Train a început să facă artă ceramică după divorțul său de actrița Angelina Jolie, în 2017.

Într-o declarație trimisă prin e-mail către The Art Newspaper, Pitt a spus despre întoarcerea sa artistică: Pentru mine este vorba despre reflecția de sine… S-a născut din însușirea a ceea ce eu numesc un inventar radical al sinelui. Și de a fi cu adevărat brutal de sincer cu mine și de a ține cont de cei pe care este posibil să-i fi rănit și de momentele în care pur și simplu am greșit.