• Ceremonia este criticată pentru că nicio artistă nu a fost selectată pentru „cel mai bun artist”.
  • Organizatorii BRIT vor crește numărul nominalizărilor pentru premiul „cel mai bun artist”.
  • Ceremonia va adăuga și o nouă categorie, dedicată exclusiv genului R and B.
  • Următoarea ediție BRIT Awards va avea loc la O2 Arena din Londra pe 2 martie.

Organizatorii BRIT Awards au anunțat că își vor modifica regulile pentru ediția 2024, în urma unei dispute legate de diversitate. Structurarea ceremoniei de premiere a fost criticată la începutul anului, când a fost dezvăluit că nicio artistă de sex feminin nu a fost selectată pentru premiul pentru cel mai bun artist 2023. Până în 2021 au existat 2 categorii pentru premiu: masculin și feminin. Acestea au fuzionat între timp.

Potrivit raportului, organizatorii BRITS vor crește numărul artiștilor selecționați pentru premiul Cel mai bun artist. Aceasta vede o extindere de la cinci la 10 nominalizați pentru ediția din 2024, în speranța de a crea un domeniu mai echilibrat. Va apărea și o nouă categorie, dedicată exclusiv genului R and B. Nu a fost decizia organizatorilor, ci mai mult constrângerea datorată artiștilor.

BRIT trece printr-o perioadă în care fanii și artiștii pun la îndoială egalitatea de gen. Au fost și discuții după ce la începutul acestui an, ținuta lui Sam Smith la evenimentul de pe covorul roșu a stârnit supărare pe spectatori și peste 100 de plângeri Ofcom. Următoarea ediție a ceremoniei BRIT Awards va avea loc la O2 Arena din Londra pe 2 martie.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și