• Britney Spears vrea să scape de tutela „abuzivă“ a tatălui
  • Zeci de fani au scandat în fața instanței, cerând ca Britney Spears „să fie eliberată“
  • Sunt traumatizată. Îmi vreau viaţa înapoi”, a spus Britney Spears în timpul audierii
  • Britney Spears se află sub tutela tatălui din 2008

Britney Spears e disperată. Își dorește o viață liberă, să se poată căsători cu iubitul ei și să aibă copii. Dar toate astea nu sunt posibile pentru cântăreață pentru că din 2008 se află sub tutela tatălui ei.

Acum vrea să schimbe acest lucru, iar tutela să fie încheiată, Britney Spears reclamând în timpul unei audieri la un tribunal din Los Angeles că tutela tatălui ei este „abuzivă“, „100,000% şi îi place să facă asta (tatălui ei – n.r.)“, scrie BBC.

Sunt traumatizată. Îmi vreau viaţa înapoi”, a spus Britney Spears în timpul audierii online.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Vreau terminarea acestei tutele fără să fiu evaluată. Această tutelă îmi face mai mult rău decât bine. Merit să am o viaţă, am muncit toată viaţa mea. Merit să am o pauză de doi, trei ani“, a mai spus starul pop.

Britney Spears a mai acuzat că a fost forțată să ia litiu – un medicament administrat pentru tulburările bipolare – până când ajunsese în punctul în care se simțea beată și incapabilă să converseze.

Reacția tatălui lui Britney Spears

Jamie Spears a fost tulburat de acuzațiile cântăreței în instanță, potrivit avocatului său.

Îi pare rău că și-a văzut fiica suferind atât de mult. Domnul Spears își iubește fiica și îi este foarte dor de ea„, a declarat reprezentantul într-o declarație citită în instanță.

Jamies Spears, tatăl cântăreței, este tutorele acesteia în urma unei decizii judecătoreşti din 2008 care îi dă dreptul să controleze toate aspectele care ţin de viaţa fiicei sale, atât din punct de vedere personal, cât și profesional.

Ce presupune tutela

Ordinul a fost instituit în contextul îngrijorărilor avute cu privire la starea de sănătate mintală a cântăreței și are două părți: controlul aspectelor financiare ale solistei şi controlul asupra deciziilor ei personale. Mai exact, Britney Spears nu are acces la bani şi alte bunuri materiale și nici nu poate lua de una singură decizia de a-și întemeia o familie.

În 2008, tutela a fost instituită în urma comportamentului pe care Britney Spears l-a avut în urma divorţului de Kevin Federline şi a procesului privind custodia celor doi copii ai cuplului.

De atunci, cântăreaţa a fost implicată în mai multe incidente, fiind internată de două ori în spital.

Tutela este utilizată în sistemul judiciar american în cazul persoanelor care nu pot să ia decizii pe cont propriu, ca cele care suferă de demenţă sau alte boli psihice.

Zeci de fani au cerut ca Britney Spears „să fie eliberată“

Zeci de fani ai lui Britney Spears, susținători ai așa-numitei mișcări #FreeBritney, s-au adunat în fața instanței, ținând pancarte pe care scria „Britney liberă acum!” și „Ieși din viața lui Britney!”.

Tot ceea ce a spus a fost absolut sfâșietor și a fost chiar mai rău decât am crezut. Mă bucur că se cunoaște adevărul și nu mai poate fi negat„, a spus Megan Radford, unul dintre fondatorii mișcării, pentru BBC.