• Cel mai mare succes al său a fost „Born In The USA” din 1985, care s-a vândut în 15 milioane de exemplare în SUA și 30 de milioane în întreaga lume.
  • Sony a cumpărat drepturile de publicare și opera sa pentru 500 de milioane de dolari.

Bruce Springsteen și-a vândut înregistrările și drepturile de publicare ale operei sale către Sony pentru suma de 500 de milioane de dolari (376 de milioane de lire sterline). Conform mai multor rapoarte americane, Sony deține 20 de albume de studio ale lui Springsteen Springsteen, inclusiv clasicele „Born To Run”, „The River” și „Born In The USA”.

Câștigător a 20 de premii Grammy, Springsteen a generat anul trecut venituri de aproximativ 15 milioane de dolari. Warner Music a cumpărat drepturile mondiale asupra muzicii lui Bowie în septembrie, iar Dylan și-a vândut catalogul de peste 600 de melodii în decembrie anul trecut către Universal Music Group, la un preț de achiziție de 300 de milioane de dolari.

Cel mai mare succes al său a fost „Born In The USA” din 1985, care s-a vândut în 15 milioane de exemplare în SUA și 30 de milioane în întreaga lume. În anii ’90, acesta a primit un Oscar pentru melodia din drama lui Tom Hanks despre SIDA, „Philadelphia”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Aceste tranzacții oferă o siguranță financiară imediată artiștilor și averilor acestora, în timp ce deținătorii drepturilor speră să obțină profit prin crearea de noi fluxuri de venituri pentru muzică, prin intermediul licențelor pentru filme și televiziune, al produselor comerciale, al versiunilor de cover și al redevențelor de interpretare.

În cadrul unei întâlniri cu investitorii din luna mai, directorul executiv al Sony Music, Rob Stringer, a declarat că societatea a cheltuit 1,4 miliarde de dolari în achiziții în ultimele șase luni. Aceasta a inclus un contract de mai multe milioane de dolari pentru a obține drepturile asupra catalogului lui Paul Simon. Contractul lui Springsteen ar fi cel mai scump de până acum, dacă cifrele raportate de Billboard, publicația din industria muzicală, sunt corecte.