• Buchetul femeii conține o sută foițe de aur.
  • Valoarea acestuia ajunge la 300.000 de dolari americani.
  • Cadourile costisitoare şi extravagante sunt obişnuite pentru zilele festive din Vietnam.

Un bărbat din orașul central Da Nang a comandat un cadou, un „buchet” făcut din 100 de foițe de aur în valoare de peste 307.000 de dolari americani, pentru „ruda lui”. Luong Thi Giau, proprietara unei florării din orașul Can Tho, din sudul orașului, a declarat că bărbatul a adus 100 de taeli la magazinul ei duminica trecută pentru a face buchetul.

Un tael este egal cu 37,5 grame sau 1,2 uncii. El i-a plătit 20 de milioane de dongi vietnamezi (VND) pentru a-l face, a spus ea. A fost un cadou pentru o femeie din orașul Can Tho de Ziua Internațională a Femeii, sărbătorită pe data de 8 martie, a spus ea, fiind citată de client.

Prețurile aurului au atins un record de aproape 73 milioane VND pentru fiecare tael, ceea ce face ca buchetul să valorizeze aproximativ 7,3 miliarde VND.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Buchetele și cadourile de lux nu sunt neobișnuite la ocaziile festive din Vietnam. Anul trecut, un client american a comandat o vază de doi metri înălțime cu flori care costă 65 de milioane VND pentru a-i face cadou soției în Vietnam.

Între timp, prețurile trandafirilor tăiați Da Lat s-au dublat la 30-50.000 VND fiecare bucată.