- Aeroportul din Istanbul a introdus de o lună câini de terapie.
- Programul își propune să ajute la reducerea stresului pasagerilor.
- Călătoare: „Mă relaxează. Iubesc animalele. Este foarte bine”.
- Operatorul aeroportului vrea să aducă mai mulți câini de terapie.
- Antrenor câini: Patrupedele au trecut printr-un atrenament de 1 an.
Câinii și pisicile ajung o soluție. Turcii stresați înainte de un zbor lung au acum soluția: câini de terapie. Cel puțin, dacă ești în aeroportul din Istanbul.
Programul este lansat de o lună și își propune să reducă stresul și anxietatea în rândul pasagerilor care trec prin terminalele aeroportului. „Mă relaxează. Iubesc animalele. Este foarte bine”, spune o călătoare.
În urma feedback-ului primit din partea pasagerilor, operatorul companiei vrea să aducă mai mulți câini de terapie, de la 5 la 10, spune managerul de „customer experience”.
„Câinii pe care i-am ales aici au trecut printr-un proces și un antrenament de un an. Sunt astăzi aici pentru că au avut succes”, spune un expert în comportamentul câinilor, care însoțește patrupedele în jurul aeroportului.
Nu doar câinii din aeroport ci pisicile de la job îți schimbă starea
Și Radu Savopol, co-fondatorul Five to Go, invitat marți la Știu povestește că ”avem patru pisici la birou. Două la mine în departament, una la contabilitate, și una la import-export. Nu vrei să știi cât de des se detensionează conflictele. Dimineața, dacă ai o zi proastă, le vezi când intri în birou se tăvălesc, se tolănesc, vin să se joace…”.
Câinii și pisicile ajung astfel să își vadă recunoscută și practic importanța în dinamica noastră de zi cu zi.
În plus câinii sunt un real ajutor și pentru copiii cu autism. Terapia are efect atât la nivel psihic cât și fizic. Copiii cu autism sunt puşi de foarte multe ori în situaţii dificile şi îşi controlează greu emoțiile. Aici intervine câinele de terapie.
Georgiana Ramona Neagu – psihopedagog: „Studiile au aratat ca relatia copilului cu câinele poate constitui baza pentru viitoarele abilități de interacțiune social. Câinele nu judecă, nu respinge. El acceptă și îl sprijină pe copil indiferent de greutățile pe care le are, iar copilul ajunge să simta asta”