• După doi ani de pauză, cel mai mare festival de film din lume, Cannes, își întinde din nou covorul roșu pentru ediția din mai 2022 și își sărbătorește, de asemenea, cea de-a 75-a aniversare.
  • Vedete precum Tom Cruise, Kristen Stewart, Tom Hanks, Lea Seydoux, Marion Cotillard și Forest Whitaker sunt așteptate să urce treptele de la Cannes.
  • Ediția din acest an a festivalului a revenit cu o gamă dinamică și largă de pachete oferite, inclusiv titluri de acțiune, thrillere științifico-fantastice și drame istorice.

Cea de-a 75-a editie a Festivalului International de Film de la Cannes va avea loc între 17 si 28 mai 2022. Peliculele care au fost nominalizate să concureze pentru cel mai înalt premiu oferit la Festivalul de film de la Cannes, și anume Palme d’Or, sunt următoarele: „Armaggedon Time” al lui James Gray, „Boy from Heaven”, al regizorului Tarik Sales, „Broker”, semnat de Hirokazu Kore-eda, „Brother and Sister”, semnat de regizorul Arnaud Desplechin, „Close” al lui Lukas Dhont, „Crimes of the Future”, care aparține regizorului David Cronenberg, „Decision to Leave”, de Park Chan-took.

Elvis

Baz Luhrmann aduce în povestea lui Elvis Presley, cu Austin Butler în rolul regelui și Tom Hanks în rolul managerului său manipulator, colonelul Tom Parker, o încărcătură de farmec și showbiz.

The Natural History of Destruction

Cineastul ucrainean Sergei Loznitsa revine la Cannes pentru o proiecție specială a noului său documentar, bazat pe cartea lui WG Sebald despre oroarea bombardamentelor aeriene din timpul celui de-al Doilea Război Mondial – un subiect cu o rezonanță aparte în zilele noastre.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Crimes of the Future

David Cronenberg revine cu propriul său scenariu de lungă durată la Cannes, despre o lume viitoare în care oamenii trebuie să se adapteze la transumanism. Evoluția se accelerează, corpurile înmulțesc organe noi, iar identitățile umane sunt în schimbare.

Showing Up

Michelle Williams este protagonista regizoarei Kelly Reichardt și revine în rolul lui Lizzie, o sculptoriță a cărei viață este pe cale să fie dată peste cap de un nou spectacol. Printre celelalte vedete se numără André 3000, Judd Hirsch și Amanda Plummer.

Stars at Noon

Icoana cinematografiei europene Claire Denis aduce un film cu o tentă de The Year of Living Dangerously al lui Peter Weir și propria sa temă de bază, agonia colonială: Margaret Qualley și Joe Alwyn interpretează rolul unui jurnalist și al unui om de afaceri în Nicaragua anilor 1980.

Broker

Autorul japonez Hirokazu Kore-eda a realizat primul său film în limba coreeană, aducându-l la Festivalul de la Cannes. Pelicula cu starul coreean Song Kang-ho, o dramă emoțională intensă, bazată pe un caz real, despre cutiile pentru copii în care oamenii pot lăsa nou-născuți nedoriți.

One Fine Morning

Pasiunea transgresivă stă la baza acestui film al lui Mia Hansen-Løve, cu Léa Seydoux în rolul Sandrei, o mamă singură cu o fiică mică, care încearcă să găsească îngrijire pentru tatăl ei în vârstă și se angajează într-o relație intensă cu o veche prietenă.

Men

Un fior de neliniște de Liga domnilor într-un înfiorător sat de țară englezesc, unde toți bărbații (interpretați de Rory Kinnear) seamănă ciudat unul cu celălalt: Jessie Buckley joacă în acest film de groază al lui Alex Garland.

Silent twins

Regizoarea poloneză Agnieszka Smoczyńska abordează povestea gemenilor tăcuți britanici. Letitia Wright și Tamara Lawrance joacă rolul gemenelor identice June și Jennifer Gibbons – care nu vorbeau cu nimeni în afară de ele, scriau romane de artă și au fost în cele din urmă trimise la Broadmoor pentru incendiere și furt.

Paris Memories

Virginie Efira joacă în drama lui Alice Winocour rolul unei femei prinse într-un atac terorist într-un bistro din Paris. Câteva luni mai târziu, afectată de sindromul de stres post-traumatic și amnezie, și chinuită de amintiri fragmentate, ea încearcă cu hotărâre să își reconstruiască trecutul.