• În România s-au confirmat în ultima săptămână peste 7000 de cazuri de infectaţi
  • Mii de angajaţi din industria filmului şi a teatrelor sunt îngrijoraţi de situaţia curentă
  • Carmen Tănase spune că autorităţile ar trebui să redeschidă teatrele cu măsurile de siguranţă şi de distanţare

În a şasea lună de epidemie te aşteptai să fie o perioadă mai relaxată şi să te poţi bucura de normalitatea de altădată. Din păcate doar în ultima săptămână s-au confirmat peste 7000 de cazuri de infectaţi cu Covid-19, o situaţie îngrijorătoare care afectează multe domenii de activitate.

Carmen Tănase spune că mii de angajaţi ai teatrelor suferă în această perioadă şi speră ca lucrurile să îşi revină cât mai curând pentru că oamenii efectiv nu mai au din ce trăi. Actriţa crede că autorităţile ar trebui să găsească urgent măsuri pentru reluarea activităţilor în teatre şi cinematografe.

Uite ce spune Carmen Tanase, actriţă: „Domeniul ăsta a fost cel mai lovit, este cel mai lovit, am fost închişi primii şi probabil că vom fi deschişi ultimii şi suntem foarte îngrijoraţi, eu cel puţin sunt foarte îngrijorată. Atâta vreme cât oamenii merg la mall, cât oamenii merg în avion 3 ore jumate 4 ore unul lângă altul, adică chiar lipiţi, în avion sunt unul lângă altul, eu nu înţeleg de ce n-ar putea să stea o ora şi jumătate, maxim două într-o sală de teatru. Ah vreţi cu măşti? Ok, cu măşti, să fie cu măşti, să se dezinfecteze, dar să ne dea drumul! Eu cred că trebuie să se adune nişte capete la o masă şi să gândească şi acest domeniu care este lăsat aşa… şi care este extrem de important pentru că fără educaţie, fără cultură şi fără sport, chiar nu ai un popor sănătos, adică nu doar aspirina ţine un om sănătos, există un cumul.”

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT