• Schiaparelli a făcut haine care nu respectă tradiția casei de modă.
  • Casa Valentino s-a întors la Paris, ceea ce a dus la bucuria iubitorilor de modă.
  • Colecția de gală va fi cea a Casei Christian Dior.

Lumea modei se sărbătorește în această perioadă. Dior va participa la ediția de anul acesta din Paris. Startul l-au dat bărbații în ultimele două săptămâni, la Milano și la Paris. Acum, în plină desfășurare la Paris, este Haute Couture Week 2022. Alin Gălățescu, critic de modă îți spune cu ce este diferit față de anul trecut.

„A început foarte în forță să zicem. Cu o colecție Schiapparelli remarcabilă. Colecția de gală este cea a Casei Christian Dior. Iris van Herpen este singura care este trecută în afara calendarului”, spune criticul de modă Alin Gălățescu.

Cunoscut pentru stilul său avangardist, Schiaparelli a insistat pe ideea de couture și a făcut haine care respectă nu numai tradiția acestei case de modă, ci și arta din spatele acesteia. Și Casa de modă Dior a susținut două show-uri de senzație. Broderia și țesăturile luxoase au pus în evidență măiestria noului director, Maria Grazia Chiuri.

„Ne așteptăm la o renaștere a zonei de Couture mai ales că lumea credea odată cu pandemia zona de lux va dispărea. S-a dovedit exact contrariul. Piața de lux a crescut. A crescut cu aproape 17% într-o perioadă în care toată lumea credea că nu mai consumă nimic. Ei bine, se consumă intens”, spune criticul de modă Alin Gălățescu.

Printre cei ce și-au prezentat colecțiile Haute couture de primăvară- vară în format digital a fost și designerul Ulyana Sergeenko. Casa de mdă a produs un film cu elemente de prezentare de modă, însoțit de „Paris”. Alin Gălățescu îți spune tot ce vei putea vedea săptămâna aceasta la Paris.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

„Poimâine, marea reîntoarcere în Haute Couture-ul parizian și anume Casa Valentino. A renunțat la show-ul de la Veneția, cum am văzut ediția trecută și s-a întors acasă la Paris, ceea ce face ca toți iubitorii de modă să fie foarte fericiți”, transmite criticul de modă Alin Gălățescu.