Ce avere au cei mai puternici oameni ai lumii. Joe şi Jill Biden și-au făcut publice veniturile

Prima doamnă este foarte implicată în planul preşedintelui de a deschide cât mai multe şcoli în siguranţă, în primele 100 de zile ale mandatului Profimedia
  • Cuplul prezidenţial al Americii şi-a depus declaraţia fiscală pe anul trecut
  • Joe şi Jill Biden au câştigat anul trecut peste 600.000 de dolari
  • Fostul preşedinte american Donald Trump a refuzat să-şi prezinte public veniturile

Cuplul prezidenţial al Americii şi-a depus declaraţia fiscală pe anul trecut. Conform documentului, Joe şi Jill Biden au câştigat anul trecut peste 600.000 de dolari. Fostul preşedinte american Donald Trump a refuzat să-şi prezinte public veniturile.

Joe şi Jill Biden au câştigat cu puţin peste 600.000 de dolari în 2020, conform declaraţiei fiscale pe care au făcut-o publică luni, reluând o tradiţie întreruptă de Donald Trump, notează AFP.

De la Richard Nixon, în urmă cu o jumătate de secol, preşedinţii americani au publicat aceste documente fiscale care detaliază sursele de venit şi impozitele plătite, dar Donald Trump a refuzat să respecte acest exerciţiu de transparenţă în timpul mandatului său.

În 2020, Joe Biden şi soţia sa, Jill, profesoară la o universitate publică, au declarat un venit brut de 607.336 dolari. Au plătit 157.414 dolari impozite federale, o rată de impozitare de 25,9%. Au plătit, de asemenea, 28.794 dolari în impozite statului Delaware, unde sunt domiciliaţi.

Ce venituri are vicepreşedinta Kamala Harris

Vicepreşedinta Kamala Harris şi soţul ei, Doug Emhoff, avocat, au raportat venituri mai substanţiale: 1.695.225 dolari brut, pentru care au plătit 621.893 dolari impozite federale, sau 36,7%.

De asemenea, au plătit 125.004 dolari în impozite statului California, iar Doug Emhoff a plătit singur 56.997 dolari în taxe capitalei federale Washington.

Doug Emhoff, avocat proeminent în lumea divertismentului, şi-a luat concediu fără plată de la firma sa de avocatură atunci când Kamala Harris a fost aleasă de Joe Biden candidată la vicepreşedinţie.

Cele două familii din executivul american şi-ar vedea impozitele majorate dacă Joe Biden va reuşi să treacă prin Congres uriaşul său plan de cheltuieli pentru sprijinirea familiei şi educaţiei, care urmează să fie finanţat de creşterea impozitelor pentru americanii cei mai bogaţi.