• Clasamentul celor mai frumoase târguri de Crăciun a fost publicat pe European Best Destinations.
  • Pe primele 3 locuri se regăsesc Budapesta, Viena și Metz.
  • Craiova se clasează pe locul 6 în topul târgurilor de Crăciun.

După 10 zile de vot online, clasamentul pentru Best Christmas Market 2022 a fost publicat pe site-ul European Best Destinations.

Craiova este noul oraș care a intrat în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Se clasează pe locul 6, înaintea altor orașe ca Bruxelles, Praga, Moscova sau Manchester, iar pe primele locuri se regăsesc Budapesta, Viena și Metz.

„Craiova s-a clasat pe locul 6 în topul celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa, înaintea unor oraşe celebre şi cu o lungă tradiţie în organizarea sărbătorilor de iarnă, precum Bruxelles, Köln, Praga, Bruges, Moscova, Manchester sau Leipzig”, se arată într-un comunicat de vineri al Primăriei Craiova.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Reprezentanții primăriei din Craiova susțin că se simt onorați să se regăsească în acest clasament, cu atât mai mult pentru că 173.620 de turişti din 163 ţări au votat în această perioadă dintre 21 oraşe candidate, propuse de European Best Destinations.

„Cu un total de 17.904 voturi, dintre care 72% provenind din afara României – SUA, Marea Britanie, Franţa şi Germania, Craiova a obţinut cel mai bun rezultat ca oraş nou intrat în acest clasament internaţional, din toată istoria acestei competiţii ce datează din 2009. Potrivit comunicatului oficial al organizaţiei European Best Destinations, Târgul de Crăciun de la Craiova a obţinut şi cele mai multe voturi dintre toate destinaţiile româneşti precum Sibiu sau Cluj-Napoca, ce s-au promovat în ultimii ani, pe acelaşi site.

Între Craiova şi Trier din Germania, oraş clasat pe locul 7, este o diferenţă de peste 8.000 de voturi, iar Budapesta, care a câştigat competiţia din acest an, a fost votată de 24.180 de turişti, informează News.ro.