• La fel ca în aproape toate aspectele vieții din acest an, pandemia schimbă tradițiile de sărbători ale oamenilor.
  • Iată ce spun copiii despre modul în care Moșul va livra cadourile în condiții de siguranță.
  • Se zvonește că Moșul fie va veni cu mască, fie va întârzia sau chiar se va „teleporta” anul acesta.

Familia Hakerem din Atlanta, obișnuia să lase prăjituri în sufragerie sau pe masa de bucătărie pentru Moș Crăciun atunci când livrează cadouri în ajunul Crăciunului, potrivit CNN.

Anul acesta, familia Hakerem intenționează să lase prăjiturelele în altă parte, în afara casei. Mai exact, pe acoperișul lor! „În acest fel nu trebuie să vină în casă”, a spus fiul lor, Josh, în vârstă de 7 ani.

Deși este clar că Moș Crăciun are anumite puteri magice și unele țări acordă scutiri de călătorie echipajului său pentru Ajunul Crăciunului, cercetările despre coronavirus sunt încă în curs de dezvoltare. Este mai bine să nu riscăm răspândirea virusului, spun unii copii, mai ales atunci când jucăriile sunt puse în primejdie.

„Probabil că va lăsa jucării pe coșul de fum”, a spus Josh.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Atunci mama și tata le vor lua de acolo și le vor pune sub brad”, a adăugat acesta.

Moș Crăciun este un supra-răspânditor de bucurie, dar există riscul în drumul lui spre a livra jucării copiilor din întreaga lume să devină și el un supra-răspânditor al coronavirusului? O teorie spunea că ar trebui să respecte regulile impuse pentru noi toți, de oficialii din sănătatea publică.

„Ar purta o mască”, a spus Josh. Și echipajul său? „Cred că toți poartă mănuși și măști”.

Pandemia i-ar fi adus lui Moș Crăciun dificultăți în a găsi materii prime pentru jucării

Moș Crăciun le-a cerut băieților și fetelor, chiar și celor cuminți, să aibă răbdare cu el anul acesta, potrivit unui e-mail obținut de Victoria Moorhouse, o mamă din Winnipeg, Manitoba.

Moorhouse le-a spus fiilor ei că Moș Crăciun i-a trimis prin e-mail ei și altor părinți să transmită scuze pentru modul în care pandemia Covid-19 a dus la întârzieri – în special în procesul de fabricație și manipulare pentru multe dintre milioanele de jucării pe care le distribuie în fiecare an operațiunile sale masive.

Fiul ei Aiden, în vârstă de 11 ani, a înțeles, recunoscând că întârzierile din acest an erau perfect de înțeles.

„Unii dintre elfi au Covid”, a spus el.

Prin urmare, Moș Crăciun va renunța la călătoria sa obișnuită de livrare personală cu sania în acest an și se va folosi de o unealtă magică, inovatoare pentru a ajunge la milioane de copii într-o singură noapte, a explicat Aiden.

„O va face cu puțină magie de Crăciun”, a spus Aiden. „Teleportarea”.

COVID-19 poate modifica lumea în care trăim, dar nu și magia Crăciunului

Covid-19 poate modifica permanent multe aspecte ale lumii noastre, dar magia clasică de Crăciun va reveni probabil într-o lume post-pandemică.
„Când Covid se va termina, va continua să folosească renii”, a spus Aiden.

Cu toate acestea, alții erau mai puțin convinși că va fi necesară o schimbare majoră de tactică. Dacă Moșul nu intră în camerele copiilor sau ale părinților, exista un risc mai mic de infectare.

„Nu cred că ar trebui să poarte o mască pentru că dormim departe unul de celălalt”, a spus Coraline Land, o elevă de grădiniță din Missoula, Montana. „De asemenea, nu cred că va trebui să poarte o mască pentru că este magic”.

Era mai preocupată de performanța aparent slabă a lui Moș Crăciun de anul trecut. Are atât de multă magie la dispoziție. Poate avea vreo scuză să încurce sau să greșească darurile?
„Ultima dată am cerut un câine de jucărie și el nu mi-a dat din greșeală un câine de jucărie”, a spus ea. „Sperăm că îmi aduce ceva ce îmi doresc anul acesta”.