• Youtube sărbătorește astăzi 16 ani de la primul clip urcat pe platformă.
  • Un video de 18 secunde intitulat “Me at the zoo”, uploadat chiar de unul dintre fondatori.
  • Clipul are acum peste 162 de milioane de vizualizări.

În 2021, 160 de milioane de vizualizări nu mai înseamnă mare lucru. Cel mai vizionat clip de pe platformă a fost văzut de 8,3 miliarde de ori. E vorba de “Baby Shark Dance”, care a fost urcat în urmă cu doar 4 ani.

Tot acum patru ani au fost uploadate pe Youtube și clipurile de pe locurile 2 și 3: Despacito, piesa lui Luis Fonsi, care are 7,3 miliarde de vizionări și Shape of You, a lui Ed Sheeran, cu 5,2 miliarde. Gangnam Style, care a fost o bună bucată de timp vedeta Youtube-ului, a pierdut teren, a ieșit de ceva vreme din top 5.

Cum stau clipurile românești pe Youtube?

Câștigă teren și ele, diferențele nu mai sunt așa de mari între un clip urcat din Statele Unite sau din China, unde piața e mult mai mare, publicul e mult mai larg, și un clip urcat din România.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

De exemplu, clipul urcat de Tzanca Uraganu în urmă cu o săptămână are 4,5 milioane de vizualizări. Se poate bate cu o piesă lansată în Statele Unite. La vizualizări.

Tot la noi vine tare din urmă piesa Loredanei, lansată de 24 de ore, care până diseară sigur face milionul de vizionări.

Subiectul va fi dezbătut și în această seară la ȘTIU, de la ora 21.