• Madonna e mamă pentru 6 copii. Pe lângă fiii biologici, artista a adoptat 4 copii, toți din statul Malawi situat în vestul Africii
  • Actorul Jamie Foxx a fost adoptat de bunica maternă, după ce părinții lui au divorțat când avea doar șapte luni
  • Printre alte vedete care au fost adoptate în copilărie se numără Marylin Monroe, Ray Liota, John Lennon și Priscilia Presley

Faptele lor au puterea să schimbe lumea. Celebritățile care adoptă sau au fost adoptate sunt modele pentru milioane de părinți și copii orfani de pe întreaga planetă. La 62 de ani, Madonna e mamă pentru 6 copii. Pe lângă fiii biologici, artista a adoptat 4 copii, toți din statul Malawi situat în vestul Africii.

Pe David l-a înfiat în anul 2006 când era doar un bebeluș, iar pentru Mercy James artista a solicitat adopția în 2009. Procesul pentru fetiță a fost dificil. Madonna era recent divorțată și nu avea rezidență în Malawi. Iar pe gemenele Estere și Stela le-a adoptat la vârsta de 4 ani în 2017.

Îmi amintesc cât de prețios este timpul și cum fiecare copil îți cere atenție, supraveghere și ghidare într-o formă diferită. Trebuie să fi pregătit pentru orice, iar copii te învață lucruri, asta spune toată lumea. În primul rând te învață să nu mai fi atât de obsedat de tine“, mărturisea Madonna.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Fostul cuplu Angelina Jolie – Brad Pitt a adoptat primul copil, Madoxx, din Cambodgia, în 2002. Pe Zahara a adoptat-o din Etiopia în 2005, iar Pax s-a alăturat familiei în 2007 de la un orfelinat din Vietnam. Tot în același an Angelina a dat naștere, în Namibia, primului ei copil natural cu Brad Pitt. Cei mai mici copii ai Angelinei sunt gemenii Knox și Viviene, care s-au născut în 2008, la Nisa, Franța.

Vedete care au fost adoptate

Sunt și vedete care nu au crescut lângă părinții lor naturali. Actorul Jamie Foxx a fost adoptat de bunica maternă, după ce părinții lui au divorțat când avea doar șapte luni. Bunica lui l-a îndrumat spre lumea artei. L-a încurajat să învețe să cânte la pian și i-a promis că îl va susține necondiționat. Peste ani, Jamie a descoperit actoria și a devenit celebru.

Bunicul și bunica mea au fost… am fost adoptat și am crescut ca fiu unic, dar mama era adoptată de aceeași doamnă, deci legal era sora mea. Bunica mea a avut grijă ca în fiecare oportunitate să îmi cultiv talentele pe care le aveam. Mi-a permis să cânt la pian, bunicul meu mă ducea la lecțiile de pian în fiecare weekend“, povestește Jamie Foxx.

Un alt copil cu o poveste de succes a fost Steve Jobs. Micuțul Steve era fascinat de aparatele din atelierul de mecanică al familiei care l-a adoptat. Mai târziu avea să construiască Apple și studioul de animație Pixar. Steve vorbea des despre trecutul lui și amintea mereu cât de mult l-au iubit părinții adoptivi.

Mama mea biologică era o tânără studentă care a decis să mă dea spre adopție. A simțit puternic că trebuie să fiu adoptat de oamenii care au terminat liceul. Așa că totul a fost aranjat la naștere ca eu să fiu adoptat de un avocat și de soția lui. Doar că atunci când eu m-am născut, s-au decis în ultimul moment că voiau cu adevărat, o fată. Așa că părinții mei, care erau pe lista de așteptare au primit un telefon în mijlocul nopții întrebând: «Avem un băiat neașteptat, îl vreți?» Bineînteles“, povestea Steve Jobs.

Printre alte vedete care au fost adoptate în copilărie se numără Marylin Monroe, Ray Liota, John Lennon și Priscilia Presley. Fiecare adopție celebră este urmată de o poveste pozitivă și fiecare poveste influențează oameni din lumea întreagă.