• Chris Hemsworth va lua o pauză de la actorie după ce și-a dezvăluit că este predispus genetic să sufere de Alzheimer.
  • Bărbatul de 39 de ani a făcut un test care a arătat că este purtător a două copii ale genei APOE4, pe care studiile au legat-o de un risc crescut de Alzheimer.
  • Boala Alzheimer este o afecțiune progresivă care afectează mai multe funcții ale creierului și provoacă pierderea memoriei, potrivit NHS.

Chris Hemsworth va lua o pauză de la actorie după ce și-a dezvăluit că este predispus genetic să sufere de Alzheimer. Starul din Thor a făcut această descoperire în timp ce lucra la serialul documentar Limitless de la National Geographic, difuzat pe Disney Plus.

În cadrul acesteia, bărbatul de 39 de ani a făcut un test care a arătat că este purtător a două copii ale genei APOE4, pe care studiile au legat-o de un risc crescut de Alzheimer. Una din patru persoane este purtătoare a unei singure copii a genei, dar doar 2 până la 3% din populație le are pe amândouă, potrivit unui studiu din 2021 al National Institutes of Health.

Boala Alzheimer este o afecțiune progresivă care afectează mai multe funcții ale creierului și provoacă pierderea memoriei, potrivit NHS. Reflectând asupra testului, Chris a spus: Preocuparea mea a fost că nu am vrut să îl manipulez și să îl dramatizez și să îl transform într-un fel de încercare de empatie sau orice altceva, pentru divertisment. El a adăugat pentru Vanity Fair: „Nu este ca și cum mi-am dat demisia”.

Recomandări

METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?

Starul hollywoodian, care are trei copii cu soția sa, modelul Elsa Pataky, a spus că rezultatele au declanșat cu adevărat ceva în mine” care l-a făcut să vrea să ia o pauză în cariera sa. Chris a continuat: Chiar a declanșat ceva în mine care m-a făcut să vreau să îmi iau o pauză. Și de când am terminat serialul, am terminat lucrurile pe care aveam deja contract să le fac. Acum, când voi termina acest turneu săptămâna aceasta, mă voi duce acasă și voi avea o bună bucată de timp liber și mă voi simplifica. Voi fi cu copiii, voi fi cu soția mea’.