• Din 2025, Coldplay va înceta să mai cânte în calitate de trupă.
  • Anunțul a fost făcut de Chris Martis printr-un clip dinainte de emisiunea sa de Crăciun.
  • Fanii Coldplay au avut atât reacții pozitive, cât și negative față de anunțul făcut de trupă.

Coldplay va înceta să mai înregistreze muzică în calitate de trupă în 2025, a dezvăluit solistul Chris Martin. Martin a făcut acest anunț miercuri, într-un clip care precede emisiunea sa de Crăciun cu Jo Whiley, difuzată joi seara pe același canal.

„Ultimul nostru album propriu-zis va fi lansat în 2025, iar după aceea cred că vom face doar turnee. Și poate că vom face unele lucruri în colaborare, dar catalogul Coldplay, ca să spunem așa, se termină atunci”, a spus acesta.

Whiley i-a spus colegei sale DJ Zoe Ball în emisiunea sa de mic dejun că, deși Martin este dezarmant de sincer în interviuri, ea nu este, de asemenea, niciodată foarte sigură dacă glumește sau este extrem de serios. Cu toate acestea, cu această ocazie, ultimele sale comentarii sunt în concordanță cu ceea ce a spus în jurul lansării celui de-al nouălea album de studio al trupei sale, Music Of The Spheres, care a ajuns direct pe primul loc la începutul acestui an.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Martin a declarat în octombrie că intenționau să facă 12 albume [încă trei] și apoi să se oprească. De asemenea, el mai spunea că își imaginează trupa sa continuând să facă turnee „în felul în care o fac [Rolling] Stones, va fi atât de mișto dacă vom mai putea face turnee la sfârșitul anilor 70”.

„Va fi minunat dacă cineva vrea să vină”, a precizat el. Fanii Coldplay au reacționat la această veste pe forumuri precum Reddit. „Nu m-am bucurat de niciunul dintre materialele lor după [al patrulea album] Viva La Vida, dar ce carieră au avut. Simt cu siguranță că și-au lăsat amprenta asupra muzicii într-un mod pozitiv”, a notat un fan.

„Se vor întoarce în 2030 pentru mai mulți bani, cu un nou toboșar sau chitarist, la fel ca toate celelalte trupe mari dinaintea lor”, a sugerat un altul.

„Nu trebuie să se oprească”, a îndemnat altcineva. O persoană a descris anunțul ca fiind „una dintre cele mai simple capturi de bani pe care le-am văzut vreodată”.