• „Colectiv” a fost desemnat de publicația Rolling Stone drept cel mai bun film al anului 2020
  • Filmul este propunerea României la Premiile Oscar 2021
  • Regizorul Alexander Nanau a primit și Premiul pentru Excelență la DOC NYC, cel mai mare festival de film documentar din SUA

„Colectiv”, filmul care a impresionat o lume întreagă. Publicația Rolling Stone a desemnat, aseară, „Colectiv” drept cel mai bun film al anului 2020, în întreaga lume.

Și nu este prima publicație care a adus nenumărate laude filmului documentar. Time Magazine l-a așezat pe locul 2 în topul celor mai bune documentare de anul acesta. Iar IndieWire a scris că este unul dintre cele mai bune filme despre jurnalism realizate vreodată. Elogiile au apărut și în New York Times, Variety, The Guardian.

Criticii spun că povestea filmului „Colectiv”, despre un sistem corupt care ucide prin minciună, are rezonanță în orice societate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Filmul este propunerea României la Premiile Oscar 2021. Este prima oară când un documentar este propunerea României în competiția pentru premiile Academiei Americane de Film.

Mai este nominalizat și la Premiile Academiei Europene de Film. Iar în urmă cu două zile, regizorul Alexander Nanau a primit și Premiul pentru Excelență la DOC NYC, cel mai mare festival de film documentar din SUA.