• Forrest Fen este un faimos colecționar de artă și antichități din Santa Fe
  • Bărbatul a ascuns un cufăr cu bunuri în valoare de 1 milion de dolari în Munții Stâncoși, acum 10 ani, apoi a pornit un concurs de căutare a comorii
  • Cufărul a fost găsit, însă sute de mii de oameni s-au implicat în acest „joc”, unii dintre ei renunțând la joburi pentru a se dedica provocării în totalitate

Faimosul colecționar de artă și antichități Forrest Fenn, care a ascuns 1 milion de dolari în Munții Stâncoși acum 10 ani, sub formă unui cufăr cu comori, a declarat sâmbătă că acesta a fost găsită.

Fenn, în vârstă de 89 de ani, a declarat pentru Santa Fe New Mexican, că un vânător de comori a identificat cufărul în urmă cu câteva zile. Bărbatul care a găsit comoara lui Fenn nu vrea ca numele său să fie menționat public.

Fenn i-a ajutat pe pasionații de vânătoare de comori lăsându-le indicii online. Bărbatul alăsat indicii chiar și într-o poezie de 24 de versuri, care a fost publicată în 2020, în autobiografia lui The Thrill of the Chase.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Deși la prima vedere pare foarte inofensiv jocul de căutare de comori, dimensiunea întâmplării este imensă

Sute de mii de oameni au căutat cufărul lui Fenn în toate colțurile SUA, însă totul a fost în zadar.

Unii dintre căutători au spus că totul ar putea fi o farsă și au intentat proces pe această temă.

Mulți au renunțat și la joburi pentru a se dedica în totalitate căutării

Fenn, care locuiește în Santa Fe, spune că scopul său a fost de a-i îndemna pe oameni să aibă curajul să meargă în sălbăticie și să trăiască aventurile de pe vremuri.

Pentru mai mult de un deceniu, Fenn și-a tot împachetat cufărul, l-a poleit cu aur, apoi a adăugat în el sute de monede și pepite de aur. În plus, Fenn a mai adăugat și statuete ale animalelor precolumbiene, oglinzi preistorice de aur încrustate cu pietre, înfățișări chinezești antice sculptate în jad, dar și bijuterii antice cu rubin și smaralde.

În 2017, Fenn declara pentru The New Mexican despre greutatea cufărului că acesta ar cântări doar el 9 kilograme, iar bunurile din interior au și ele o greutate de 10 kilograme.

Întrebat acum cum se simte despre toată aventura pornită, Fenn spune că „Nu știu, sunt și bucuros, însă și trist că vânătoarea de comori s-a încheiat.”