• Alte instituții artistice importante, inclusiv Royal Opera House și Southbank Centre din Londra și Glyndebourne Opera House din East Sussex, au găzduit sau au planificat evenimente de strângere de fonduri.
  • Alte anunțuri cu privire la spectacol vor fi făcute în zilele următoare.
  • Telespectatorii vor putea dona bani pentru apelul umanitar în curs de desfășurare al DEC Ucraina.

Mi se rupe inima pentru oamenii din Ucraina”, a declarat Camila Cabello într-o declarație prin care a confirmat prestația sa la Concert For Ukraine. „Pe măsură ce refugiații din Ucraina se alătură milioanelor de alte persoane strămutate din întreaga lume, avem cu toții o responsabilitate.”

Ed Sheeran, Camila Cabello și Emeli Sandé se numără printre primii artiști care au anunțat un spectacol de strângere de fonduri pentru victimele războiului din Ucraina. Gregory Porter și Snow Patrol au fost, de asemenea, confirmați pentru evenimentul Concert pentru Ucraina, care va avea loc marți, 29 martie.

Într-o declarație, Cabello, care a devenit celebră ca membră a grupului de fete Fifth Harmony înainte de a-și lansa cariera solo, le-a spus fanilor că „toți avem responsabilitatea” de a ajuta.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

ITV, STV și Livewire Pictures și-au unit forțele cu Disasters Emergency Committee și cu grupul media și de divertisment Global pentru a organiza evenimentul de două ore, care va combina prestații muzicale ale lui Sheeran și ale celorlalte vedete, precum și filme scurte care recunosc eforturile de ajutorare în curs de desfășurare și dificultățile cu care se confruntă cei afectați de conflict.

Telespectatorii vor putea dona bani pentru apelul umanitar în curs de desfășurare al DEC Ucraina pe tot parcursul serii, iar toate veniturile din sponsorizări și publicitate generate de emisiune – estimate la peste 3 milioane de lire sterline – vor fi, de asemenea, direcționate către acest apel.

Biletele pentru concert, care va avea loc la Resorts World Arena, din Birmingham, Marea Britanie, vor fi puse în vânzare marți, 22 martie.

Voi cânta pentru a încerca să ajut fiecare ființă umană forțată să își părăsească locuința și în semn de solidaritate cu cei care sunt discriminați din punct de vedere rasial chiar și în cadrul acestei crize umanitare”, a declarat Sandé. „Nimănui nu ar trebui să i se refuze accesul la ajutor, la asistență și la dreptul de a trece granița în siguranță și mă bucur pentru șansa de a susține apelul DEC de a ajuta toți oamenii ale căror vieți au fost afectate de conflict.”