• Avatar: The Way of Water” a obţinut 17 milioane de dolari din încasările la casele de bilete după prima zi pe marile ecrane din SUA şi Canada.
  • Împreună cu încasările de la casele de bilete internaţionale, continuarea „Avatar” a generat 50,4 milioane de dolari începând de miercuri.
  • Avatar: The Way of Water” a fost lansat la 13 ani după ce primul film din serie a încântat publicul cu o tehnologie revoluţionară 3D şi a devenit pelicula cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Avatar: The Way of Water” a obţinut 17 milioane de dolari din încasările la casele de bilete după prima zi pe marile ecrane din SUA şi Canada, a anunţat distribuitorul peliculei, compania Walt Disney, potrivit Reuters.

Încasările de joi de la box-office-ul nord-american sunt inferioare celor 28 de milioane de dolari obţinute de recenta producţie Disney „Black Panther: Wakanda Forever” în prima seară în cinematografele din SUA şi Canada.

Împreună cu încasările de la casele de bilete internaţionale, continuarea „Avatar” a generat 50,4 milioane de dolari începând de miercuri.

Recomandări

UE PUNE PIEDICI MAȘINILOR CHINEZE
SONDAJ: LE PEN ARE MAJORITATEA
CE MĂNÂNCI AZI
PATTINSON REVINE ÎN CINEMATOGRAFIA HORROR
CUM SE PREGĂTEȘTE ITALIA DE G7?
COLDPLAY CÂNTĂ LA BUCUREȘTI

Marea întrebare de la Hollywood este dacă ,,Avatar: The Way of Water” îşi va putea recupera costurile masive de producţie şi de marketing.

Studiourile împart veniturile obţinute din vânzarea biletelor cu sălile de cinema, iar regizorul peliculei, James Cameron, a declarat pentru revista GQ că „Avatar: «The Way of Water» ” va trebui să obţină 2 miliarde de dolari doar pentru a ajunge să atingă pragul de rentabilitate.

Avatar: The Way of Water” a fost lansat la 13 ani după ce primul film din serie a încântat publicul cu o tehnologie revoluţionară 3D şi a devenit pelicula cu cele mai mari încasări din toate timpurile – peste 2,9 miliarde de dolari în urma vânzărilor de bilete la nivel mondial.