Cum a ajuns Sabrina Carpenter în topurile muzicale? Parcursul plin de provocări al cântăreței

Sabrina Carpenter se bucură de succesul recent al albumului ei de studio, Short n’ Sweet, și al celor trei single-uri care au ajutat-o să ajungă în fruntea topurilor, scrie Daily Mail.

La doar 25 de ani, călătoria ei a fost totuși plină de provocări, având în vedere că a lansat șase albume din 2015, în paralel cu cariera sa de actriță.

Într-un interviu recent pentru revista Time, parte a listei TIME100 Next, care evidențiază 100 de lideri emergenți ce modelează viitorul, Sabrina, originară din Quakertown, Pennsylvania, a vorbit despre drumul ei adesea dificil, după ce a semnat un contract de înregistrare cu Hollywood Records, parte a Disney, la vârsta de 12 ani.

„De mult timp, am fost constant ghidată și descurajată”, a declarat Carpenter. „Sunt foarte recunoscătoare pentru toate acele momente în care m-am simțit pierdută, pentru că acum sunt mult mai pregătită să am încredere în propriile mele instincte în situații dificile.”

După un an, a obținut o mare oportunitate în cariera sa de actriță, jucând rolul Mayei Hart în Girl Meets World (2014-2017), o repornire a clasicului din anii ’90, Boy Meets World. Lista 2024 TIME100 Next este disponibilă acum pe Time.com, iar noul număr va apărea în chioșcurile de ziare pe 4 octombrie.

Ca parte a acestei liste, cântăreața-compozitoare și actrița a pozat într-un body cu pantaloni scurți roșii și un papion asortat pentru coperta ei. De asemenea, a purtat o rochie în carouri alb-negru, cu detalii din dantelă neagră, cu șuvițele blonde lăsate să cadă lung, având un plus de volum și breton în ambele imagini.

Carpenter a lansat patru albume de studio cu Hollywood Records, între 2015 și 2019, și a continuat să apară în diverse producții Disney, precum Adventures In Babysitting (2016), The Hate U Give (2018), Tall Girl (2019) și The Short History of the Long Road (2019).

Deși nu a reușit să pătrundă pe deplin în mainstream ca artist muzical, lucrurile au început să se schimbe odată cu trecerea ei la Island Records în 2021, care a dus la lansarea single-ului Skin, prima ei intrare în Billboard Hot 100 din SUA. Ulterior, a lansat primul său album, Emails I Can’t Send (2022), împreună cu cinci single-uri: Skinny Dipping, Fast Times, Vicious, Why I Liked A Boy și Bad Idea.

Succesul pe care Sabrina Carpenter l-a obținut ca urmare a muncii sale neobosite în scris, înregistrare și interpretare s-a materializat cu adevărat odată cu lansarea celui mai recent album al ei, Short n’ Sweet (2024).

Referindu-se la impactul emoțional al relațiilor sale scurte, dar intense, și la statura ei mică, Carpenter a denumit acest album „big girl”, după lansarea sa pe 23 august.

Cu sprijinul a trei single-uri, albumul a ajuns pe primul loc în topurile din 18 țări, inclusiv SUA, Australia și Franța. „Espresso” a marcat prima dată când Carpenter a ajuns pe primul loc în UK Singles Chart, în timp ce „Please Please Please” a devenit primul său hit numărul unu în US Billboard Hot 100.

De asemenea, albumul a atins prima poziție în Billboard 200 și a fost certificat platină de către Recording Industry Association of America (RIAA), aducându-i astfel expunerea comercială pe care o visa de atâția ani.

Jack Antonoff, cunoscut pentru colaborările sale cu Taylor Swift, a observat progresul lui Carpenter în timpul lucrului la câteva piese de pe Short n’ Sweet. „Mă uit la toată munca Sabrinei și pot vedea cum s-a cristalizat totul din ce în ce mai mult,” a declarat Antonoff pentru Time.

„Cred că lecția este că nu a fost nimic greșit; totul a fost despre a rămâne pe calea aleasă. Asta înseamnă cu adevărat să fii artist”.

„Am visat atât de multe lucruri în copilărie, iar anul acesta am reușit să le îndeplinesc, ceea ce a fost un moment atât de dulce pentru mine, ca tânără,” a declarat Sabrina Carpenter despre ascensiunea ei ca artistă. „Am vomitat, pur și simplu, când am aflat că voi fi pe SNL. Nu vreau să fiu prea grafică.”

Performanța ei la MTV VMAs din New York, în septembrie, a fost un alt moment de vis împlinit pe lista ei. „Am crescut uitându-mă la acele spectacole și visând să fac parte din ele. Dar părea atât de departe, având un alt plan în minte despre când ar trebui să se întâmple totul,” a explicat ea.

După atât timp în care a luptat să-și găsească locul în cultura pop, artista piesei „On My Way” s-a maturizat atât personal, cât și profesional, ajungând să aprecieze modul în care s-au desfășurat lucrurile. „Acum mă simt pregătită pentru aceste momente. Dacă aș fi avut 17 sau 18 ani, cu siguranță aș fi fost mult mai nervoasă și intimidată,” a mărturisit ea, comparându-se cu alte vedete contemporane precum Taylor Swift și Beyoncé.

Întrebată care ar fi un alt eveniment care ar provoca un răspuns emoțional atât de intens încât să o facă să vomite de entuziasm, Carpenter a răspuns: „Dacă aș putea cânta la premiile Grammy.”

În prezent, ea este în turneu pentru a susține albumul Short n’ Sweet, turneul începând pe 23 septembrie în Columbus, Ohio. Următoarea sa oprire este în Hartford, Connecticut, pe 2 octombrie. Acesta este primul ei turneu în arenă, care va continua în anumite orașe din SUA și Canada până pe 18 noiembrie, când va susține două spectacole la KIA Forum din Inglewood, Los Angeles.

Exit mobile version