• Producţiile locale oferă locuri de muncă şi contribuie la dezvoltarea economiei.
  • Producţiile internaţionale aduc un aport semnificativ în Noua Zeelandă.
  • 7 miliarde de dolari SUA (1,4 miliarde de lire sterline) la PIB-ul său vin din cinema
  • James Cameron a reuşit să realizeze 100% din Avatar 2 şi cam 95% din Avatar 3.

Industria cinematografică din Noua Zeelandă a avut o creştere uriaşă. Datorită gestionării pandemiei Covid-19, superproducții internaționale ca Avatar, Lord of the Rings, de la Amazon, au fost realizate cu succes în acest an.

Regizorii, în ciuda măsurilor de siguranță, au încercat să se apropie treptat de o viaţă cât mai normală. Noua Zeelandă a reușit să capteze atenţia regizorilor şi actorilor internaţionali prin deschiderea frontierelor. Regizori renumiți ca James Cameron şi Landau, deşi au stat 14 zile în carantină, au putut relua activitatea.

Filmele create în Noua Zeelandă au primit, de asemenea, un impuls din partea box-office-ului american, care susţine industria. Un regizor local a glumit pe seama dezvoltării cinematografiei în ţara insulară: „Acum locuiesc în Hollywood-ul Pacificului”. 

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Producătorul Avatar, Jon Landau, a împărtăşit fotografii din culisele producţiei. Zoe Saldana, Sam Worthington, Kate Winslet şi Cliff Curtis au putut fi văzuţi în timpul filmărilor. În tot acest timp, James Cameron a reuşit să confirme că producţia Avatar 2 este 100% completă şi cam 95%  pentru Avatar 3. 

„Suntem norocoşi că suntem izolaţi de restul lumii şi simt că avem un guvern care a fost de mare ajutor pentru industria cinematografică. Suntem în Hollywood-ul Pacificului şi este aproape prea uşor să dăm de la sine cât de norocoşi suntem“, a spus Annabelle Sheehan, directorul executiv al Comisiei pentru film din Noua Zeelandă.