• Muzicienii și lăutarii au petrecut de Revelion acasă, nu pe scenă, ca în alți ani.
  • Petrică Pană suferă că nu mai poate face ceea ce iubește: să cânte!
  • Aureliu Ioniță este dezamăgit că statul nu l-a ajutat cu nimic.
  • Mielle Bibescu spune că muzicienii sunt leacul împotriva tristeții.

Pandemia a distrus atât de multe industrii și atât de multe vise. Mai ții minte ultimul concert la care ai fost?

Nici muzicienii nu mai știu când au cântat ultima dată pe o scenă. Petrică Pană este muzician de când se știe. Abia așteaptă să mângâie vioara cu arcușul, din nou, în fața publicului.

În tot acest timp, Petrică Pană nu a făcut nimic. Nimic din ceea ce era obișnuit să facă. În schimb, a așteptat. Ca noi toți. O viață normală. Cu lacrimi în ochi, Petrică Pană a spus cum a fost pentru el acest an.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Lăsați-mă să cânt! Este crimă să nu lași un artist să cânte. Eu sunt foarte trist că noi care am slujit întotdeauna oamenii, astăzi ni se spune: „Nu știam că existați, erați pe undeva?”. Da eram, încă mai suntem.”, spune acesta.

Vaccinarea și testarea sunt pentru noi o portiță spre normalitate. Dacă suntem vaccinați și testați.”, a mai adăugat Petrică Pană.

Aureliu Ioniță este liderul trupei Mahala Rai Banda. A cântat prin toată lumea. Muzica pe care o face are milioane de vizualizări pe YouTube.

Pentru el, Revelionul a fost o zi ca oricare alta. O zi care se tot repetă de 9 luni încoace. Luni în care nu a reușit să câștige mai nimic.

Se preconiza un an foarte bun cu peste 80 și ceva de evenimente. De câștigat bani, nu stiu dacă poate spune cineva că a câștigat ceva anul ăsta.

„Așa a fost sistemul. Hai vii? Cânți și ți-ai luat banii și ai plecat. Eu plătesc taxe și impozite de vreo 15 ani și nu am beneficiat de absolut nimic.”, a explicat Aureliu Ioniță.

Mielle Bibescu este lăutar. Cântă la clarinet. Înainte câștiga în jur de 2.000 de euro pe lună. De o vreme, lună de lună, trăiește cu speranța că lucrurile vor reveni, cândva, la normal. Ca noi toți.

Noi suntem pentru ei să creăm atmosferă. Asta e menirea noastră. Exact ca și vaccinul ăsta anti-covid, așa suntem și noi, anti-tristețe.”