Cum este să gătești pentru liderii Xi Jinping și Emmanuel Macron? Unul dintre cei mai buni bucătari din lume își împărtășește experiența

Cum a fost să gătești pentru liderii Xi Jinping și Emmanuel Macron? Unul dintre cei mai buni
bucătari din lume își împărtășește experiența. Mauro Colagreco este chef-ul bucătar.

Ce preferă liderii mondiali și care este șansa de a gusta preparatele lor?

Curioșii care speră să aibă șansa de a gusta preparatele cu care au fost serviți cei doi lideri mondiali, vor trebui să se îndrepte către restaurantul Plaisance din Hong Kong, care a lansat un meniu special China-France State Dinner Experience, disponibil până la sfârșitul lunii iunie. Restaurantul este un avanpost al lui Mauro Colagreco, chef-proprietar al faimosului restaurant Mirazur din Menton, Franța, și unul dintre cei trei bucătari chemați să creeze meniul pentru cinele de stat.

Nu este oricine. În 2019, a devenit primul bucătar non-francez care a obținut trei stele Michelin în Franța. În același an, Mirazur a fost încoronat restaurantul nr. 1 în cadrul premiilor World’s 50 Best Restaurants. Să trecem al preparate.

Colagreco spune că echipa lui a avut la dispoziție doar o lună pentru a concepe și a pregăti felurile de mâncare pentru cina de stat – vorbim aici de recenta vizită a lui Xi în Franța. Meniul final a fost relativ scurt – o masă cu trei feluri pentru a se potrivi programelor strânse ale liderilor. Startul lui Colagreco a fost un crab Tourteau (crab de casă în Franța) și o prăjitură cu caviar Oscietra acoperite de jeleu, infuzată cu flori roz și violet. Apoi, pui Bresse gătitlent într-un amestec de coniac, vin de Porto și Madeira, și supă de pui. Mâncarea a fost acoperită cu un sos făcut cu Vin Jaune, un vin alb special produs în regiunea vinicolă Jura din Franța. Desertul? Căpșuni și Verbena Pavlova.

Exit mobile version