• O lecție costă, în medie, 100 de lei
  • Ai nevoie de câteva luni ca să înveți să cânți melodia preferată
  • Cursanții mai în vârstă au mai multă răbdare și sunt mai perseverenți

Dacă n-ai învățat să cânți la chitară până acum, nu e timpul pierdut. Ba chiar e mai bine să te apuci cât mai târziu, pentru că ești mai răbdător și mai perseverent.

O oră cu un profesor de chitară costă cam 100 de lei, în medie. Și îți trebuie câteva luni bune ca să cânți perfect melodia preferată de la Metallica sau AC/DC.


Florin Mare, cursant: „Rezultatele încep să apară şi sunt foarte fericit când pot să cânt o melodie. Am început cu Metallica, Nothing Else matters. Pe doi e Smoke on the Water, Deep Purple şi aş vrea Moby Dick, Led Zeppelin”

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Ana-Maria Rus, corespondent Aleph News: „În prima lună înveţi cum se ţine corect chitara şi cum să-ţi coordonezi corect mişcarile. Trebuie să ai răbdare dacă vrei să ştii cânta bine. Ai nevoie de aproximativ 6 luni pentru a ajunge la nivelul dorit.”

Petran Paveliuc, profesor: „Stau în faţa calculatorului şi simt nevoia, creierul îi trimite undeva la o activitate mai relaxantă, mulţi îşi găsesc în chitară refugiu. Te ajută să cochetezi cu muzica, să ai un sistem de valori muzical mai vast, complex. Căpătăm dexteritate, scriem mai bine la tastatură”