De ce a fost forțat Johnny Depp să părăsească franciza de filme Fantastic Beasts

  • Actorul Johnny Depp nu va mai apărea în următoarele filme „Fantastic Beasts”
  • El a jucat rolul vrăjitorului Grindelwald în primele două părţi din seria care serveşte drept prequel pentru Harry Potter
  • Decizia studiourilor Warner Bros vine după ce actorul a pierdut procesul de calomnie cu tabloidul The Sun

Veste proastă pentru fanii lui Johnny Depp: starul de cinema nu va mai juca în următoarele filme din seria Fantastic Beasts, după ce actorul a pierdut cazul de calomnie cu tabloidul britanic The Sun. Actorul a dat în judecată publicaţia, după ce The Sun l-au etichetat drept „om care-şi bate soţia”.

Într-o scrisoare adresată fanilor, Depp a explicat că i s-a cerut să renunţe la rolul vrăjitorului Grindelwald, pe care-l interpreta în Fantastic Beasts, şi că „respectă şi este de acord cu această decizie”. Actorul spune totuşi că nu este de acord cu decizia instanţei, pe care o consideră „ireală” şi la care plănuieşte să facă apel.

Studiourile Warner Bros au confirmat plecarea lui Depp şi spun că vor da rolul unui alt actor în partea a treia din seria de filme cu vrăjtori. „Îi mulţumim lui Johnny pentru munca sa de până acum”. 

Conform Warner Bros, al treilea film din povestea ce prevede seria Harry Potter este deja în producţie şi va fi lansat în vara lui 2022.