• Cercetătorii au studiat coloritul neobişnuit al urşilor panda
  • Au comparat blana cu cea de la 195 de specii carnivore
  • Panda nu hibernează din cauza dietei astfel că are nevoie să se camufleze

Negru cu pete albe sau alb cu pete negre? Dacă te-ai întrebat vreodată cum e cu adevărat un panda, cercetătorii vin cu răspunsul. 

Un grup de cercetători de la Universităţile Davis şi Long Beach din California ne-a dezvăluit un studiu despre evoluţia faimoaselor non-culori ale blănii ursului panda. Aceeaşi echipă care a descoperit de ce zebrele au dungi negre şi albe.

Blana care îi face unici pe urşii panda este folosită pentru camuflaj şi comunicare. Cercetătorii au comparat blana ursului cu coloritul altor 195 de specii carnivore şi ale altor 39 de specii de urşi înrudiţi cu panda.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Ei au ajuns la concluzia că faţa, gâtul şi burta sunt albe ca să-i ajute să se ascundă în zăpadă. Pe când negrul braţelor, picioarelor şi al spatelui este ca să se ascundă în întuneric.

Cercetătorii au mai descoperit şi faptul că dieta de bambus a influenţat coloritul blănii. Din cauza dietei, panda nu poate hiberna. Are nevoie de hrană în permanenţă. Aşa că ursul panda se foloseşte de blană pentru a se ascunde în zăpadă.

Coloritul de pe cap şi faţă este folosit şi pentru comunicare. Urechile negre sunt folosite pentru semnalarea pericolului în caz de prădători. Iar negrul din jurul ochilor ajută la transmiterea de avertismente către alți urși panda.