• PIXEL a făcut spectacol pe fațada Casei Poporului, de ziua Bucureștiului.
  • România e pe ultimul loc în Europa la ponderea companiilor care folosesc A.I.
  • A.I. este tot mai des utilizat în divertisment și festivaluri din 2022.

La mulți ani dragi bucureșteni!

Pe 23 septembrie 2023, în Piața Constituției, bucureștenii, dar și spectatorii din afara capitalei, au asistat la un spectacol de video mapping pe fațada Palatului Parlamentului, pe care au fost proiectate imagini spectaculoase pe un fond de muzică antrenantă în care a fost implicată tehnologia inteligenței artificiale.

Potrivit unor statistici de pe Euronews, numărul companiilor românești care folosesc AI a crescut cu 50%, însă România este încă pe ultimul loc în Europa la acest capitol.
Dar există un început pentru toate.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Spectatorii au făcut cunoștință cu PIXEL, noul MC virtual al iMapp Bucharest, care s-a adresat publicului, direct de pe cea mai mare suprafață de proiecție din lume.

,,Salut, eu sunt PIXEL, bine ați venit la cel mai mare eveniment de video mapping din lume – iMapp Bucharest – Winners League, organizat de Primăria Municipiului București prin CREART, grație unui parteneriat încheiat cu cinci dintre cele mai importante festivaluri de video mapping din lume”, a declarat PIXEL când i-a întâmpinat pe spectatori.

Și asta nu a fost tot. Bucureștenii au avut parte și de spectacole muzicale, urmată de o demonstrație artistică cu holograme care au exprimat talent, cosmopolitism și diversitate și au încântat publicul de toate vârstele.

Nu este prima oară când Bucureștiul a arătat ca Londra futuristă din jocul video Watch Dogs. Anual, în București, se desfășoară festivalul Spotlight cu un joc impresionant de lumină, culoare şi sunet pe monumente iconice, ca Ateneul sau statuia ecvestră a regelui Carol I.