• Gala premiilor BAFTA și-a anunțat nominalizații pentru anul acesta.
  • Colectiv ajunge și la gala prestigioasei Academii de film britanice.
  • Anthony Hopkins este nominalizat pentru rolul magistral din The Father.

Producția românească Colectiv, a lui Alexander Nanau, mai urcă o treaptă pe scara succesului. După cele două nominalizări de la Oscar, a primit acum una și la BAFTA. Producția este nominalizată la categoria Cel mai bun documentar, alături de My Octopus Teacher, The Dissident și The Social Dilemma.

La categoria Cel mai bun film, Nomad-Land , marele câștigător al Globurilor de Aur, este cap de afiș. Filmul regizat de Chloé Zhao va concura alături de Promising Young Woman, The trial of Chicago 7 și The Father. Pentru titulatura de cea mai bună actriță în rol principal, numele cel mai strălucitor este al actriței debutante Bukky Bak-ray.

Adolescentei iau fost recunoscute meritele pentru performanța din filmul Rocks.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Ea concurează pe aceeași categorie cu reputata actriță Frances McDormand, dar și cu Radha Blank, Vanessa Kirby,Wunmi Mosaku și Alfre Woodard. Favorit la Cel mai bun actor este veteranul Anthony Hopkins,
pentru rolul din producția The Father.

Gala de anul ăsta surprinde prin diversitatea celor nomilazați. 16 din cei 24 de actori fac parte din minorități etnice. Cele mai multe nominalizări sunt împărțite de Nomandland și Rocks, 7 la număr.