• Călătorii economisesc o oră din timpul lor, la fel și banii.
  • În prezent sunt peste 170 de persoane înscrise pe grup.
  • Majoritatea membrilor grupului sunt studenți între 20 și 30 de ani.

În sfârșit s-a inventat grupul de Whatsapp pe care nu-l pui pe mut.

Doi studenți din Italia au creat un grup de Whatsapp ca să găsească persoane cu care să meargă împreună din comuna Mantua până în Milano. Ideea le-a venit în decembrie, după ce au aflat că trenul din Mantua va fi înlocuit cu un autobuz, pentru că muncitorii lucrau la calea ferată dintre cele două orașe.

Cu autobuzul, călătoria dura aproape 3 ore, dar acum, prin cursele de ride-sharing, călătorii economisesc o oră din timpul lor – la fel și banii. Ideea a prins succes printre italieni – în prezent sunt aproape 200 de persoane înscrise pe grup. Majoritatea membrilor sunt studenți între 20 și 30 de ani, dar recent s-au alăturat și navetiștii.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

„Spre deosebire de serviciul de car pooling BlaBlaCar, prin intermediul căruia se împarte adesea o călătorie cu persoane necunoscute”, subliniază Montanari, „în grupul nostru sunt fețe cunoscute și oameni pe care îi cunoaștem sau pe care i-am văzut prin preajmă. Uneori se formează prietenii sau se revăd cunoștințe vechi”.

Membrii grupului de Whatsapp au două tipuri de solicitări: unii care au nevoie de un mijloc de transport la o anumită oră și alții care oferă locuri în mașina lor. Apoi, cei care merg în cursă stabilesc în privat punctul de întâlnire din Mantua și locul unde opresc în Milano.

Citește și