Dragoş Bucur explică mesajul în care a spus că nu se vaccinează şi nu poartă mască

Dragos Bucur Mediafax Foto

Dragoş Bucur a revenit cu o nouă postare pe Facebook, în care explică motivele din spatele postării în care a spus că nu se vaccinează şi nu poartă mască, în ciuda faptului că a avut coronavirus.

Actorul a spus că este dator să răspundă, atât înjurătorilor, cât şi încurajărilor.

„Este prima oara când sunt înjurat la o scara atât de mare și sunt dator să răspund atât înjurăturilor cât și încurajărilor.

Câțiva prieteni m-au sunat să mă întrebe de ce nu tac, de ce a trebuit să spun ce gândesc. Ei bine, aceasta întrebare este răspunsul la ea însăși. Am spus ce gândesc pentru că oamenii au ajuns (iar) să aleagă varianta în care tac și păstrează pentru ei și familiile lor ceea ce cred, de teama că nu cumva să fie linșați public și ostracizați și să nu își piardă locurile de munca, prietenii, relațiile și sursele de venit. Acesta este un rezultat bine cunoscut obținut cu mijloace noi.

Mi-a fost teama de reacția pe care împărtășirea părerilor mele ar putea să o nască, apoi mi-a fost rușine de aceasta teama și de gândul meschin că “E mai bine tac decât să spun ce cred”. Cum de obicei aleg să fac exact lucrurile de care îmi e cel mai frica, asta am făcut și acum.

Celor ce aleg să înjure și să atace îi sfătuiesc să se gândească la faptul că în curând s-ar putea să fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprima (sau chiar ataca) nici o idee sau o părere. Cred că ne apropiem de acel moment și nu vreau să particip la crearea lui”.

Bucur menţionează că nu este de acord cu deciziile guvernului şi ştie că mai există persoane că el, care însă nu îşi exprimă opinia. Totodată, el nu susţine că decizia de a nu se vaccina este cea corectă.

„Nu susțin că decizia de a nu mă vaccina este cea corecta, dar susțin și apar libertatea de a lua singur aceasta decizie. Nu încurajez pe nimeni să nu poarte masca, dar nu sunt de acord cu aceasta ordonanță militara și consider că trăiesc într-o societate în care încă am voie să nu fiu de acord cu guvernul și cu deciziile lui și să îmi exprim public acest dezacord.

Stiu sigur că mai sunt oameni care gândesc ca mine, dar fie le este teama să se exprime public, fie prefera să stea departe de online.

Sunt un om cu familie, sunt artist, cred în Dumnezeu și în libertatea de expresie, sunt susținător al luptei împotrivă discrimarii și astea sunt valorile după care mă ghidez în viață.

PS-acum îmi e teama să citesc toate comentariile de la postarea precedenta, dar trec eu și peste teama asta! Dragoș”, şi-a încheiat actorul postarea.