• Cel mai mare carnaval din lume adună în fiecare an milioane de oameni pe străzi.
  • Din anul 1920, școlile de samba din oraș și coregrafiile puse în scenă de acestea au devenit nelipsite.
  • Înainte de pandemie, la acest eveniment participau șapte milioane de oameni. Acum, mult mai puțini brazilieni au ieșit pe stradă.

Ediția din acest an a celebrului Carnaval de la Rio de Janeiro ajunge la final astăzi. Cel mai mare carnaval din lume adună anual milioane de oameni pe străzi.

Uitându-ne puțin înapoi, evenimentul se desfășoară încă din anul 1723, când a avut loc prima ediție. Din 1920, școlile de samba din oraș și coregrafiile puse în scenă de acestea au devenit nelipsite.
Iar din moment ce există un Rege al carnavalului, trebuie să fie și o regină! În fiecare an, este aleasă o Regină a carnavalului, pe baza trăsăturilor, dar și a abilităților superioare de dans.

Primăria din Rio nu a autorizat petrecerile private, dar brazilienii le-au început chiar pe străzile orașului

„Este foarte important ca acest carnaval să aibă loc. Toată lumea este protejată, imunizată, am reușit să atingem obiectivul vaccinării, acum trebuie să dăm și ceva bucurii oamenilor, dar și economiei, pentru că mulți oameni depind de ea pentru venituri. O merităm, bucuria și cultura carnavalului de la Rio. În orice zi vom defila”, a spus Vinicius Orrico, rezident și participant la Carnavalul de la Rio.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Înainte de pandemie participau șapte milioane de oameni la Carnavalul de la Rio. Acum, mult mai puțini brazilieni au ieșit pe stradă încă din primele zile de la debutul acestuia.

„Pentru mine carnavalul înseamnă totul. Am petrecut la data propriu-zisă a carnavalului și acum petrec din nou. După mine, am avea carnaval în fiecare lună ca anul acesta, când am avut carnaval în februarie și acum iar în aprilie”, a spus Lais Ventura, rezident și participant la Carnaval.