• Cântărețul Ed Sheeran și peste 100 de „comori naționale” se vor alătura celor aproximativ 10.000 de artiști într-un „concurs popular” pentru a marca cei 70 de ani ai Reginei Elisabeta pe tronul Marii Britanii.
  • Elizabeth, în vârstă de 96 de ani, a devenit prima suverană din istoria Marii Britanii care a împlinit șapte decenii ca monarh în februarie.
  • Organizatorii prevăd că un miliard de oameni din întreaga lume vor urmări evenimentul, care va fi transmis în direct.

Cântărețul Ed Sheeran și peste 100 de „comori naționale” se vor alătura celor aproximativ 10.000 de artiști într-un „concurs popular”, la sfârșitul a patru zile de festivități, în iunie, pentru a marca cei 70 de ani ai Reginei Elisabeta pe tronul Marii Britanii, scrie Reuters.

Elizabeth, în vârstă de 96 de ani, a devenit prima suverană din istoria Marii Britanii care a împlinit șapte decenii ca monarh în februarie, iar pentru a comemora vor avea loc sărbători repartizate pe două sărbători legale și un weekend la începutul lunii iunie.

Aceste festivități vor include un serviciu de Ziua Recunoștinței, un concert live în afara Palatului Buckingham și o paradă militară, cu evenimente așteptate în toată țara.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Evenimentul aduce un omagiu momentelor semnificative din timpul domniei reginei

Punctul culminant va fi ,,Concursul Jubileului de Platină” din 5 iunie, unde trupe de militare, interpreți, dansatori și personalități cunoscute din sport, film, teatru și muzică vor defila într-o paradă prin centrul Londrei, similară cu cea din ziua încoronării reginei, în 1953.

Lucrăm din greu pentru a face sărbătorile jubileului de platină relevante pentru vremurile noastre”, a spus Adrian Evans, Maestru de concurs.

Organizatorii prevăd că un miliard de oameni din întreaga lume vor urmări evenimentul, care va fi transmis în direct.

Concursul va prezenta șapte autobuze cu plafonul deschis fiecare înfățișând un deceniu diferit și cu figuri celebre la bord, interpreți și artiști din întreaga Britanie și Commonwealth, și va exista o flotă de mașini de epocă, inclusiv unele folosite în filmele James Bond.

La final, mulțimile se vor aduna de-a lungul Mall-ului, marele bulevard care duce la Palatul Buckingham, unde „comori naționale”, personalități din viața culturală britanică, se vor alătura lui Ed Sheeran pentru marea finală.

Prezența reginei însăși nu a fost confirmată încă, deoarece a fost nevoită să anuleze o serie de logodne în ultimele luni din cauza unor probleme cu mobilitatea ei.

Luăm legătura cu familia regală cu privire la implicarea tuturor membrilor familiei”, a declarat Rosanna Machado, directorul executiv al concursului.

Evenimentul va costa aproape 15 milioane de lire sterline, 19,1 milioane de dolari, pentru a fi pus în scenă. Printre sursele de finanțare se numără fondurile donate de către majoritatea companiilor londoneze, dar şi fondurile de la persoane fizice.