• Acesta a refuzat anterior să cânte pentru inaugurarea fostului președinte Donald Trump.
  • La sfârșitul anului va merge în Australia și Noua Zeelandă, înainte de a se îndrepta spre Europa în martie.
  • Cântărețul, în vârstă de 75 de ani, a spus că spectacolul a fost cireașa de pe tort” a carierei sale de zeci de ani.

Sir Elton John a cântat pentru Joe Biden și aproximativ 2.000 de fani pe peluza Casei Albe, în cadrul turneului său de adio, iar cântărețul a plâns în timp ce președintele i-a acordat o medalie.

Prezentându-l pe star, Biden a spus: La fel ca atât de mulți americani, familia noastră îi iubește muzica. Este clar că muzica lui Elton John ne-a schimbat viețile.” Președintele a spus în cartea sa din 2017 că i-a cântat Crocodile Rock fiului său Beau când era copil și din nou când acesta era pe moarte din cauza cancerului.

Sir Elton a interpretat cântecul la concertul de vineri, precum și piese precum Tiny Dancer, Rocketman și Your Song. Asistente medicale, profesori, lucrători ai serviciilor de urgență și activiști LGBTQ s-au numărat printre spectatorii de la spectacol, menit să onoreze ceea ce Casa Albă a numit eroii de zi cu zi”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Cântărețul, în vârstă de 75 de ani, a declarat că spectacolul a fost cireașa de pe tort” a carierei sale de zeci de ani. Elton a refuzat anterior să cânte pentru inaugurarea fostului președinte Donald Trump, dar a apărut în elementul său la concertul de vineri.

Și a existat și o surpriză – președintele Biden i-a acordat Medalia Națională pentru Umanități. Sunt uluit”, a spus Sir Elton, în lacrimi. Voi prețui acest lucru. Nu știu să primesc foarte bine un compliment”, a adăugat el.

Dar este minunat să mă aflu aici, printre atâția oameni care au ajutat fundația mea împotriva SIDA și eroii mei, cei care lucrează zi de zi în prima linie.” Între cântece, Elton a făcut o urare de apreciere unor oameni precum fostul președinte George W Bush pentru planul administrației sale de combatere a SIDA – iar fosta primă doamnă Laura Bush a fost în public.

Fundația cântărețului a strâns peste 400 de milioane de lire sterline pentru a combate virusul în întreaga lume de la înființarea sa în 1992. Elton se află în mijlocul unui turneu de adio care include un spectacol la Washington sâmbătă și concerte în America până la jumătatea lunii noiembrie.

La sfârșitul anului va merge în Australia și Noua Zeelandă, înainte de a se îndrepta spre Europa în martie – unde datele includ nouă zile la O2 Arena din Londra.