• Clapton spune că nu va cânta pentru un „public discriminat”.
  • Pașapoartele de vaccinare au devenit obligatorii pentru cluburi și localuri în această toamnă.
  • Clapton s-a temut că nu va mai putea cânta la chitară, după ce s-a vaccinat anti-Covid.

Legendarul artist Eric Clapton a declarat că nu va cânta în niciun local care cere participanților să prezinte dovada de vaccinare.

Ca răspuns la anunțul guvernului britanic potrivit căruia pașapoartele de vaccinare vor fi necesare pentru a avea acces în cluburi de noapte și localuri până la sfârșitul lunii septembrie, muzicianul a emis o declarație în care a spus că nu va cânta „pe nicio scenă unde este prezent un public discriminat”, potrivit The Guardian.

„Dacă nu se iau măsuri pentru ca toate persoanele să participe, îmi rezerv dreptul de a anula spectacolul”, a subliniat Eric Clapton.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Melodie anti-lockdown

Clapton a transmis declarația prin intermediul contului de Telegram al arhitectului italian și coronascepticului Robin Monotti. Aceasta a fost însoțită de un link cu trimitere către colaborarea anti-lockdown a lui Clapton cu Van Morrison, – Stand and Deliver – , în care cei doi cântă: „Vrei să fii un om liber / Sau vrei să fii un sclav?”.

În luna mai, Clapton a împărtășit experiențele sale negative legate de administrarea vaccinului AstraZeneca prin intermediul contului de Telegram al lui Monotti, afirmând că a avut reacții „severe” care l-au făcut să se întrebe dacă va mai putea cânta vreodată la chitară.

După ce a lansat piesa Stand and Deliver, Clapton a spus că a fost „imediat răsplătit cu dispreț și batjocură”. Următoarele spectacole programate de Clapton în Marea Britanie sunt la Royal Albert Hall în mai 2022. Locul va găzdui Proms între 30 iulie și 11 septembrie, fără distanțare socială, iar spectatorilor li se va cere să furnizeze statutul de vaccinare sau de imunitate.