• Eric Clapton și Van Morrison au colaborat pentru o nouă melodie „anti-lockdown”
  • Melodia este intitulată „Stand and Deliver”
  • Versurile indică nemulțumirea față de carantina impusă

Eric Clapton și Van Morrison au lansat melodia anti-lockdown „Stand and Deliver”, relatează Variety.

Scrisă de Morrison și interpretată de Clapton, melodia blues de 4 minute și jumătate exprimă nemulțumirea față de carantina impusă de guvern, odată cu creșterea cazurilor de Covid-19.

“Do you wanna be a free man/ Or do you wanna be a slave?/ Do you wanna wear these chains/ Until you’re lying in the grave?” sunt doar câteva dintre versurile melodiei, mesajul fiind clar: Luptă pentru libertatea ta.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Vrei să fii liber sau sclav? Vrei să fii încătușat până mori?”

Alte versuri vizează direct corupția clasei politice și felul în care a fost gestionată pandemia: „Magna Carta, Bill of Rights/ The constitution, what’s it worth?/ You know they’re gonna grind us down, ah/ Until it really hurts/ Is this a sovereign nation/ Or just a police state?/ You better look out, people/ Before it gets too late.”

Melodia se încheie cu versul „Dick Turpin wore a mask too”, referindu-se la banditul din secolul 18 care purta mască în timp ce comitea infracțiuni.

Încasările din „Stand and Deliver” vor merge la Morrison’s Lockdown Financial Hardship Fund, care ajută muzicienii aflați în dificultate, ca urmare a carantinei și a pandemiei.

Ambii artiști și-au exprimat îngrijorarea cu privire la concerte și industria muzicală, chiar și atunci când se va termina pandemia.

Trebuie să ieșim din această mizerie. Muzica live ar putea să nu-și revină niciodată” spune Clapton.