• Eurovision 2021 începe marți, 18 mai, la Rotterdam, Olanda.
  • Semifinalele evenimentului au loc pe 18 mai, respectiv 20 mai, iar finala va avea loc pe 22 mai 2021.
  • Reprezentanta României la ediția cu numărul 65 a concursului este Roxen, cu piesa „Amnesia”, fiind al 13-lea artist care va urca pe scenă.
  • Roxen a fost aleasă și în 2020 să reprezinte România la Eurovision, dar evenimentul a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.
  • La concurs participă 39 de țări, iar delegațiile naționale au nevoie de un test COVID negativ pentru a intra în sală. Testul trebuie să fie făcut înainte cu 48 de ore.
  • Publicul va fi separat, fiecare persoană are nevoie de un test COVID negativ, iar evenimentul se va desfășura într-un spațiu care va funcționa la 20% din capacitatea totală.

Eurovision 2021, ediția cu numărul 65 a concursului Eurovision Song Contest începe marți, 18 mai, în Olanda, la Rotterdam. Formatul este unul restrâns, dată fiind situația pandemiei de coronavirus.

La concurs vor participa 39 de țări, printre care și România, care este reprezentată de Roxen, cu piesa „Amnesia”. Roxen este al 13-lea artist care va urca pe scena Eurovisionului în 2021, în prima semifinală a evenimentului.

Roxen a declarat pentru TVR că „Ultimul an a fost unul plin, din toate punctele de vedere. Am avut și momente bune, dar și momente mai puțin bune. Ceea ce contează este că am avut câteva proiecte care m-au bucurat nespus”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

„Piesa Amnesia este una extrem de personală și cuprinde toate sentimentele pe care le-am trăit în ultima perioadă”, a spus Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021.

Roxen a fost desemnată reprezentanta României la Eurovison 2020, lansând 5 piese pentru selecția națională, iar „Alcohol You” a fost desemnată câștigătoare. Din cauza pandemiei de coronavirus, Eurovision 2020 a fost anulat, iar Roxen a rămas să reprezinte România la ediția din 2021 de la Rotterdamm, cu noua sa piesă.

Cum este organizat Eurovision 2021 în pandemie

Delegațiile naționale care participă la concurs trebuie să îndeplinească un număr reguli sanitare foarte stricte: publicul va fi separat, iar fiecare va fi obligat să se testeze pentru SARS-CoV-2 înainte cu 48 de ore.

Sala de spectacole are o capacitate de găzduire de 3.500 de persoane la finala de sâmbătă și la cele două semifinale din zilele de marți, 18 mai, și joi, 20 mai.

Numărul de 3.500 reprezintă 20% din capacitatea totală a sălii de spectacole.

Publicul are nevoie de un test COVID negativ pentru a participa.

Eurovision 2021: Semifinale și finala

Eurovision 2021, ediția cu numărul 65 care începe marți, este împărțită în trei: două semifinale și o ediție finală.

Semifinalele concursului au loc pe 18 și 20 mai, iar finala are loc pe 22 mai. Sloganul evenimentului de anul acesta este „Open Up”.