Eurovision 2021. Cine este reprezentanta României la concurs și cum este organizată ediția 65 în pandemie

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, în timpul repetițiilor pentru concurs.

Eurovision 2021, ediția cu numărul 65 a concursului Eurovision Song Contest începe marți, 18 mai, în Olanda, la Rotterdam. Formatul este unul restrâns, dată fiind situația pandemiei de coronavirus.

La concurs vor participa 39 de țări, printre care și România, care este reprezentată de Roxen, cu piesa „Amnesia”. Roxen este al 13-lea artist care va urca pe scena Eurovisionului în 2021, în prima semifinală a evenimentului.

Roxen a declarat pentru TVR că „Ultimul an a fost unul plin, din toate punctele de vedere. Am avut și momente bune, dar și momente mai puțin bune. Ceea ce contează este că am avut câteva proiecte care m-au bucurat nespus”.

„Piesa Amnesia este una extrem de personală și cuprinde toate sentimentele pe care le-am trăit în ultima perioadă”, a spus Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021.

Roxen a fost desemnată reprezentanta României la Eurovison 2020, lansând 5 piese pentru selecția națională, iar „Alcohol You” a fost desemnată câștigătoare. Din cauza pandemiei de coronavirus, Eurovision 2020 a fost anulat, iar Roxen a rămas să reprezinte România la ediția din 2021 de la Rotterdamm, cu noua sa piesă.

Cum este organizat Eurovision 2021 în pandemie

Delegațiile naționale care participă la concurs trebuie să îndeplinească un număr reguli sanitare foarte stricte: publicul va fi separat, iar fiecare va fi obligat să se testeze pentru SARS-CoV-2 înainte cu 48 de ore.

Sala de spectacole are o capacitate de găzduire de 3.500 de persoane la finala de sâmbătă și la cele două semifinale din zilele de marți, 18 mai, și joi, 20 mai.

Numărul de 3.500 reprezintă 20% din capacitatea totală a sălii de spectacole.

Publicul are nevoie de un test COVID negativ pentru a participa.

Eurovision 2021: Semifinale și finala

Eurovision 2021, ediția cu numărul 65 care începe marți, este împărțită în trei: două semifinale și o ediție finală.

Semifinalele concursului au loc pe 18 și 20 mai, iar finala are loc pe 22 mai. Sloganul evenimentului de anul acesta este „Open Up”.

Exit mobile version