• Oficialii Eurovision au reacționat, după ce mai mulți internauți au cerut descalificarea Ucrainei de la Eurovision pe motiv că au transmis mesaje politice.
  • Pe scena de la Torino, ucrainenii au transmis destul de clar mesajul „Vă rugăm să ajutați Ucraina, Mariupol. Ajutați Azovstal chiar acum!”, în aplauzele publicului.
  • Cu toate acestea, deși regulamentul interzice o astfel de abordare în timpul Eurovision, Orchestra Kalush nu va fi descalificată.

Oficialii Eurovision au reacționat, după ce mai mulți internauți au cerut descalificarea Ucrainei de la Eurovision pe motiv că au transmis mesaje politice.

La finalul piesei interpretate în concursul Eurovision 2022, trupa Kalush Orchestra a făcut o pledoarie pentru orașul Mariupol și pentru salvarea celor de la uzina siderurgică Azovstal, aflată sub asediul forțelor ruse.

Vă rugăm să ajutați Ucraina, Mariupol. Ajutați Azovstal chiar acum!”, a transmis solistul grupului, Oleh Psiuk, în ovațiile publicului de la Torino. De asemenea, la finalul show-ului a fost transmis mesajul „Slava Ukraini”, tot în ovațiile publicului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?

Reprezentanții Ucrainei la Eurovision Kalush Orchestra nu au fost descalificați pentru declarația despre Azovstal, deoarece declarația lor nu a fost considerată a fi „ de natură politică”, potrivit un reprezentant al Eurovision, potrivit presei din Germania.

Înțelegem sentimentele profunde despre Ucraina în acest moment și credem că comentariile Orchestrei Kalush și ale altor interpreți în sprijinul poporului ucrainean sunt prin natură mai degrabă umanitare decât politice”, a declarat reprezentantul concursului.

Orchestra Kalush a câștigat concursul Eurovision 2022 pe 14 mai. După prestația sa din finală, solistul trupei Oleh Psyuk a făcut apel la salvarea lui Mariupol și a soldaților ucraineni blocați în Mariupol și uzina Azovstal.

Imediat după „incidente”, mai mulți telespectatori și internauți au cerut pe rețelele de socializare ca trupa să fie descalificată, întrucât declarațiile politice din cadrul concursului sunt interzise de regulament.

Pe lângă trupa ucraineană, sprijinul Ucrainei a fost exprimat de pe scenă și de reprezentanții Islandei din trupa Systur, care aveau steaguri ucrainene pe instrumente. După discursul lor, au făcut apel la pace în Ucraina și au adăugat: „Te iubim”. Iar reprezentantul Germaniei Malik Harris a cântat cu o chitară cu steagul ucrainean și textul Stand With Ukraine.