• Universitatea din Kentucky a inaugurat un centru modern de eSports
  • Centrul are 2.000 de mp și poate găzdui turnee eSports
  • Universitatea a primit o sponsorizare de 150.000 de dolari în 2020

Puiul prăjit al Colonelului Sanders a pus Kentucky la loc de cinste pe harta lumii. Și dacă tot are ocazia, Universitatea din Kentucky vrea să-l facă una dintre capitalele esports-ului. Da, ai auzit bine. Există o facultate la care poți merge să joci Fortnite sau Counter Strike profi.

Centrul de esports are peste 2.000 de metri pătrați, 50 de PC-uri de ultimă generație și poate găzdui cursuri și turnee cu 100 de participanți și spectatori.

În vară, Universitatea din Kentucky a semnat un contract de sponsorizare pe 13 ani cu UK Federal Credit Union, pentru 150.000 de dolari doar în primul an.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Erin este absolventă de jurnalism, dar sprijinul universității pentru gaming a ajutat-o să devină prezentatoare la singurul post TV de esports din lume: „Am iubit UK, am fost atletă acolo. De fapt, motivul pentru care m-am transferat la UK nu a fost doar programul sportiv, ci și programul de jurnalism. M-au învățat bazele jurnalismului dar m-au și lăsat să-mi găsesc propria voce și să folosesc fundația lor pentru a-mi construi propria cale. Să poți să croiești calea pentru așa ceva și să faci parte din ceva care, dacă ar fi să privești în urmă, acum, nu pare a fi atât de mare, dar să fii implicat și să spui mai târziu ”Am fost acolo la început. Am deschis drumul.”