• Festivalul de Film de la Veneția se desfășoară în perioada 30 august – 9 septembrie.
  • Festivalul de Film începe în ciuda grevei actorilor și scenariștilor de la Hollywood.
  • Adam Driver își promovează la Veneția noul film „Ferrari”, în regia lui Michael Mann.

Festivalul de Film de la Veneţia îşi deschide porţile astăzi cu proiecția filmului „Comandante”. În ciuda grevei de la Hollywood și a zvonurilor că Festivalul o să fie anulat, ediția cu numărul 80 aduce un număr mare de filme noi și vedete pe covorul roșu.

Bradley Cooper, Yorgos Lanthimos și David Fincher concurează pentru prestigiosul Leu de Aur. Priscilla Presley este așteptată la Festivalul de Film de la Veneția la premiera filmului „Priscilla”. Evenimentul aduce actorii și regizorii internaționali la Palatul Cinema din cartierul Lido, Veneția.

„Am fost o singură dată la Festivalul de Veneția și e complicat acolo, e mai multă alergătură decât la Cannes sau la Berlin, dar o să fie o ediție mai specială și nu doar pentru că e ediția 80. Mi se pare minunat că începe azi, când e și Sfântul Alexandru și e și Blue Moon, adică a doua lună plină pe august, ceea ce se întâmplă foarte rar, pe 1 și pe 30, deci cred că are toate datele ca să funcționeze”, a spus Irina Margareta Nistor, critic de film, la Aleph News.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Pe covorul roșu și-au confirmat prezența actorii: Adam Driver și Jessica Chastain. Regizorii David Fincher, Sofia Coppola, Michael Mann și Woody Allen se vor prezenta la Lido.

„Scenariștii au luat un avans față de ceilalți. Festivalul va fi afectat în sensul că au dispărut filme. Nu știu neapărat dacă erau cele mai bune pentru că până o să ajungem să le vedem vreodată o să mai dureze, dar pe de altă parte le-au făcut loc tocmai celor care, știm cum e, cine pleacă la plimbare pierde locul de onoare. În cazul dat, cine pleacă în grevă pierde locul de onoare pentru că va fi și Woody Allen, care era primit, comentat și uite așa, s-a făcut loc pentru ei”, a explicat Irina Margareta Nistor, critic de film, la Aleph News.

Citește și