• Alina Fernández răspunde criticilor aduse actorului, care va apărea în Alina de Cuba.
  • „Nu este hispanic”: Distribuția lui James Franco în rolul lui Fidel Castro stârnește furia lui John Leguizamo.
  • „James Franco are o asemănare fizică evidentă cu Fidel Castro, în afară de abilitățile și carisma sa”, a declarat Fernandez pentru Deadline.

Dintre toate controversele în care a fost implicat James Franco, aceasta este, fără îndoială, una dintre cele mai delirante. Este vorba despre protestele împotriva alegerii actorului care îl va interpreta pe Fidel Castro în Alina de Cuba, filmul biografic al Alinei Fernández (fiica premierului cubanez și militant anticomunist de seamă), care va fi regizat de Miguel Bardem, informează Cinemania.

Cu actorul John Leguizamo în rolul principal, publicul latino-american din SUA a protestat în legătură cu distribuția unui actor anglo-saxon în rolul „comandantului”. Dar, pentru Alina Fernández însăși, alegerea pare perfectă.

„James Franco are o asemănare fizică evidentă cu Fidel Castro, în afară de abilitățile și carisma sa”, a declarat Fernandez pentru Deadline (via Entertainment Weekly). „Cred că alegerea este perfectă.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

De asemenea, Fernandez își rezervă laude atât pentru Miguel Bardem, cât și pentru scenariștii Nilo Cruz și Jose Rivera. „Scriitorii au depus multă muncă și nu aș putea fi mai recunoscătoare pentru alegerile lor incluzive”, spune ea. „Pentru mine, cel mai important lucru la acest film este că menține vie conversația despre Cuba”, adaugă ea, precizând că filmul se dovedește a fi „o experiență neașteptată și, mai presus de toate, un exercițiu de umilință”.

La anunțul distribuirii lui Franco în rolul lui Fidel Castro, John Leguizamo și-a exprimat furia într-o postare furioasă pe Instagram. „Cum este posibil ca acest lucru să se tot întâmple?”, s-a întrebat actorul. „Cum se face că Hollywood-ul, pe lângă faptul că ne exclude, ne fură și poveștile?”.

Interpretată în film de Ana Villafañe, Alina Fernández este fiica lui Fidel Castro și a „mondenei” Natalia Revuelta Clews. Născută în 1956, s-a exilat în Spania în 1993 și, de atunci, a fost o voce critică la adresa regimului de pe insulă.