• „Fiii lupilor” va fi o producţie românească despre Geto-Daci
  • Acţiunea urmăreşte viaţa unei familii de daci nobili
  • Filmul nu are finanţare şi va fi gata anul viitor

Cu ani în urmă, ai văzut filmul Dacii, regizat de Sergiu Nicolaescu. Vei putea să trăieşti aceleaşi emoţii, într-o poveste diferită.

Constantin Lăpuşneanu, are 45 de ani şi este vicepreşedintele Asociaţiei Geto-Dacii din Moldova. Împreună cu ceilalţi membrii lucrează la un film – Fiii lupilor se numește.

Acţiunea se petrece în anul 85, după Hristos, şi urmăreşte viaţa unei familii de daci nobili care întâmpină mai multe greutăţi. O parte dintre scene au fost filmate în judeţul Iaşi, unde sunt multe vestigii ale cetăţilor dacice.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Constantin joacă rolul unui general geto-dac şi îţi spune cum erau echipaţi de război strămoşii noștri: „Trebuie să intrăm în amănunte, în detalii, să arătăm lumii cum trăiau oamenii acum 2000 de ani. Cum se îmbrăcau, cum gândeau şi în ce fel acţionau. Va fi mult dramatism, lucruri tragice, nu vrem să mergem pe clişee. Au trecut mulţi ani de la un film dedicat perioadei geto-dacice”.

Filip Emanuel are 47 de ani, este profesor de chitară şi face parte din asociaţie. El va juca rolul preotului dintr-un trib: „Voi avea grijă de anumite ritualuri. când cineva trecea dincolo trebuia să se invoce zeii, la nunţi, la botezuri. E important pentru tineri, este un film educaţional. Se vor lămuri mai multe aspecte şi pentru cei mari”.

Filmul nu are finaţare şi cel mai probabil va fi gata anul viitor. Membrii asociaţiei au pus mână de la mână, dar sunt abia la jumătatea drumului.