• Un actor al Teatrului pentru Copii şi Tineret Craiova a făcut un scurtmetraj mut
  • Pelicula are 13 minute şi a fost filmată în patru zile
  • Filmul a fost selectat la Stone Flower Youth Festival Films din Rusia
  • Scurtmetrajul a avut premiera la Festivalul Puppets Occupy Street, la Craiova

Cosmin Dolea este actor al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri” Craiova. În perioada stării de urgenţă, spectacolele cu public au fost anulate. Actorii au fost nevoiți să găsească soluţii pentru a veni în faţa publicului.

Cosmin povesteşte că un coleg a avut ideea unui film. Iar el s-a pus pe treabă. S-a gândit la un film mut care să fie uşor de înţeles de oricine.

Cosmin Dolea, actor Teatrul „Colibri”: „Filmul mut, oricum, ne duce cu gândul în perioada trecutului, prin anii 1800. Mă gândeam la perioada victoriană când abia se inventa curentul electric. (…) Ca orice invenţie nouă, la început eşti curios ce face. Şi de asta «Electricitate».“

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Filmul, cu o durată de 13 minute, a fost filmat în patru zile şi montat într-o lună. Cosmin a fost scenarist, regizor, actor, director muzical şi cam tot ce presupune realizarea unui film.

Cosmin Dolea, actor Teatrul „Colibri” Craiova: „În patru zile am reuşit să filmez pe o chromă. Totul este făcut pe green screen. Ce vedeţi acolo, decorurile şi toate sunt muncite în post-producţie. (…) Am filmat cu ce am avut la dispoziţie, cu telefonul. La un moment dat mi s-a rupt clema de la a prinde telefonul, montura, şi am legat-o cu scotch. Am văzut că e cadrul drept, mi-am pus nişte linii de ghidare şi a rămas bine.”

Scurtmetrajul a ajuns la Stone Flower Youth Festival Films din Rusia şi va fi proiectat în cadrul festivalului, pe 18 decembrie. Colegii actorului se bucură de reușita sa.

Dragoş Măceşanu, actor Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova: „Cred că cuvântul potrivit ar fi «Sunt foarte mândru de Cosmin!». Ştiu ce înseamnă munca în spatele unui film. Ştiu ce înseamnă să montezi, să depui efort, ştiu ce înseamnă să tai anumite părţi, să le cuplezi, să le pui cap la cap. Are noroc că nu are sunet, pentru că e un film mut.”