Filmul „Avatar: Drumul apei” trece de 1 miliard de dolari în box office-ul mondial

„Avatar: Drumul apei” a obținut încasări de 1 miliard de dolari în box office-ul mondial în doar 14 zile, devenind cel mai rapid film care a depășit această bornă în acest an.

Continuarea mult întârziată s-a dovedit a fi un succes de public, în ciuda criticilor extrem de variate. Este unul dintre cele doar trei filme care au depășit 1 miliard de dolari în acest an, după Top Gun: Maverick și Jurassic World Dominion.

Cu toate acestea, regizorul James Cameron a declarat că filmul său inovator din punct de vedere tehnologic trebuie să obțină 2 miliarde de dolari pentru a ajunge la un echilibru.

Filmul se desfășoară după evenimentele din 2009, după Avatar, care este filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, cu încasări de 2,97 miliarde de dolari. Analiștii spun că este puțin probabil ca noul episod să bată această cifră, deoarece prezența în cinematografe este încă în scădere, după pandemie.

Pe baza performanțelor actuale, este posibil ca filmul să depășească „Top Gun: Maverick” ca fiind cel mai mare film al anului 2022.

Această veste ar putea fi o surpriză pentru critici, unii dintre ei criticând The Way Of Water ca pe un „film umed, greoi și lipsit de umor”, în care „nu se întâmplă nimic semnificativ” și „povestea este într-adevăr destul de stupidă”.

Alții au fost mai entuziaști, numind filmul un „spectacol care îți ia ochii și te lasă cu gura căscată” și un „vis deșteptător complet captivant”. Originalul Avatar a fost, în esență, o versiune științifico-fantastică a filmului Pocahontas – urmărind povestea unor oameni lacomi și colonialiști care jefuiesc resursele unei planete îndepărtate numită Pandora.

A fost spusă prin ochii lui Jake Sully (Sam Worthington), un soldat uman care s-a îndrăgostit de o războinică băștinașă pe nume Neytiri (Zoe Saldana) și a ajuns să recunoască importanța ecosistemului delicat echilibrat al Pandorei. Continuarea este plasată câțiva ani mai târziu, când Sully și Neytiri se îndreaptă sub apă pentru a-și proteja planeta de o altă invazie umană, încercând în același timp să își întemeieze o familie.

Exit mobile version