• Cercetători britanici au căutat peste 70 de ani niște relicve din Marea Piramidă din Egipt, rătăcite prin British Museum.
  • Abeer Elandany, o asistentă curatoare de la muzeu, a dat peste ele din greșeală.
  • Rămășițe de cinci mii de ani, de pe vremea faraonilor zăceau într-o cutie de trabucuri.

Când mai cauți câte jumătate de oră cheile de la mașină sau telefonul, gândește-te că se poate mult mai rău. Cercetători britanici au căutat peste 70 de ani niște relicve din Marea Piramidă din Egipt, rătăcite prin British Museum.

Abeer Elandany, o asistentă curatoare de la muzeu, a dat peste ele din greșeală. Și n-o să crezi, rămășițe de cinci mii de ani, de pe vremea faraonilor zăceau într-o cutie de trabucuri.

Ne-am uitat la numărul vechi care era scris pe cutie. Și ne-am uitat când a fost introdus în sistem. Imediat mi-am dat seama că ar putea fi ceva care s-a pierdut acum mulți ani. Și am fost foarte fericită când am văzut și am știut că este un obiect foarte important”, spune Abeer Eladany, asistent curator.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

În cutia ruginită de trabucuri erau mai multe bucăți de lemn, pe care un arheolog le-a găsit acum 150 de ani în Marea Piramidă. Acum sunt păzite cu mare grijă de muzeografii de la British Museum, care nu vor să le mai piardă o dată, înainte de a fi studiate de experți.