• Gică Popescu: Am fost exagerat de prudent, nu știu cum m-am infectat cu SARS-CoV-2. Am fost în Deltă și am lăsat garda jos, cred
  • Gică Popescu: Nu aș mai vrea acum postul de la FRF, fotbalul are nevoie de foarte mult entuziasm și de echipă, pe care eu le-am avut, dar nu le mai am
  • Ada Milea: În pandemie am avut niște momente de spaimă că mi-am dat seama că n-am serviciu, apoi am descoperit vânzările de muzică online

Geniile nu intră în carantină – acesta a fost aura ediției de vineri a Marius Tucă Show, cu Gică Popescu și Ada Milea.

Marele fost fostbalist și Marius Tucă, doi olteni, ambii infectați acum o lună cu SARS-CoV-2, au avut chimie în discuție și s-au plimbat de la Covid la fotbalul trecut, prezent și viitor.

Gică Popescu și-a povestit experiența prin care a trecut, având Covid. ”Nu știu cum m-am infectat, am fost exagerat de prudent. Am plecat în Deltă și am lăsat garda jos, cred. Am avut stări asemănătoare cu cele ale unei răceli. Dar după ce mi-a trecut, am fost la sala de sport, unde nu puteam ridica greutățile cu care eram obișnuit, transpiram foarte rău.”

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Gică Popescu spune că nu ar mai vrea acum funcția de președinte la Federația Română de Fotbal. ”În halul în care a ajuns fotbalul acum, e nevoie de foarte mult entuziasm și de echipă, eu le-am avut, nu le mai am.”

Legat de mediurile echipei naționale, Gică Popescu e de părere că ar trebui să ne uităm la marile puteri fotbalistice, la Germania, de exemplu, care a pornit o revoluție și în 12 de ani a ajuns campioană mondială. ”Nu știu de ce nu i-a reușit lui Mirel, am crezut că va face treabă după succesul de la Under 21.” În opinia lui Popescu, singurul pe care s-a pus acum presiune după cele trei meciuri pierdute de Națională a fost Ianis Hagi.

Despre prietenul, colegul lui de Generație de Aur și cumnatul său, Gică Hagi, Popescu spune că ar fi fost potrivit să antreneze echipa națională. ”El are capacitatea să antreneze la orice nivel. Nu știu dacă vreun membru al generației de aur va fi ofertat să pună piciorul în actuala Federație”.

Elev fiind, îl rugam pe tata să mă ducă la Policlinica Sportivă să văd fotbaliștii Craiovei. Pentru mine erau zei

Perioada când eram elev la Calafat și tata pleca în delegație la Craiova, îl mințeam că mă învoiesc de la școală și îl rugam să mă ia cu el și sa mă lase la Policlinica Sportivă. Stăteam pe o bancă, pentru a vedea fotbaliștii Craiovei și când venea câte unul la Policlinică,mă ridicam și treceam pe lângă ei să le simt parfumul. Eram atât de fericit că îi văzusem, încât povesteam la toată lumea. Pentru mine erau zei.”

Gică mărturisește că pentru el un moment extrem de emoționant a fost când a intrat în vestiarul Craiovei Maxima – un moment unic, incredibil. Idolul său a fost Rodion Cămătaru.

Fostul fotbalist îl învață pe fiul său, jucător la Viitorul, să dribleze. ”Eu i-am spus să nu sară etape, să joace întâi în România. Îi spun că are o mare șansă că îi împărtățesc eu din experiența mea.”

Dacă ar fi să întoarcă timpul, Gică Popescu ar schimba câteva momente: n-ar mai pleca de la Galatasaray la Lece și n-ar mai semna cu Dinamo.

Care a fost cel mai mare antrenor care l-a antrenat? Fără să stea pe gânduri, Johannes Cruijff.” Modul în care el transmitea încredere jucătorilor nu l-am mai întâlnit la nimeni”.

Gică mărturisește un momentu haios, când a ajuns să joace la Eindhoven făcea exact ca la Craiova, lua mingea din spate și se ducea cu ea până-n poartă. Antrenorul i-a spus că nu e bine așa.

După fotbal și amintiri frumoase, am pasat unei artiste desăvârșite, geniale, Ada Milea, premiată în septembrie de UNITER pentru cel mai bun spectacol – Chiritza în concert.

Ne-a demonstrat că merita premiul, ea și chitara ei și creativitatea ei și graiul ei moldovenesc bine studiat. Inițial i-a fost frică de textul lui Vasile Alecsandri. ”Nu știam ce se mai poate face după atâtea Chirițe.

În pandemie, Ada mărturisește că a avut niște momente de spaimă că și-a dat seama că n-are serviciu, apoi a descoperit vânzările de muzică online.

Au urmat minute întregi cu Ada Milea, chitara, vocea și creativitatea ei. Atât cât să te facă să o asculți câteva ore acasă în acest weekend care urmează.