• O serie de celebrități au fost testate pozitiv pentru COVID-19, în urma aparițiilor la Globurile de Aur.
  • Între timp, decesele săptămânale cauzate de COVID-19 continuă să crească, cu 3.907 cazuri raportate până la 11 ianuarie, arată datele CDC.
  • Unele evenimente și ceremonii în persoană nu au cerut nicio măsură de siguranță.

Mai multe vedete, printre care Collin Farrell, Brendan Gleeson, Jamie Lee Curtis și Michelle Pfeiffer, au anunțat că au contractat virusul în zilele care au urmat decernării premiilor. Premiile Critics Choice Awards, care au fost difuzate duminică, au impus efectuarea de teste COVID-19 pentru participanți, pe măsură ce lista celor care au renunțat la ele a crescut.

Obligate să nu participe, câteva celebrități au intervenit pe rețelele de socializare. Îmi pare atât de rău că lipsesc astăzi de la Critics Choice Awards”, a scris Pfeiffer într-o postare pe Instagram. Da, COVID.”

Pfeiffer era așteptată să îi prezinte actorului Jeff Bridges premiul pentru întreaga carieră, care, în schimb, a primit premiul de la John Goodman. Curtis și-a exprimat, de asemenea, nemulțumirile pe platformă, spunând Din păcate, această majoretă șefă nu va fi prezentă la toate festivitățile din weekend încurajându-și prietenii și colegii”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În timp ce Curtis a stat bolnavă, colegii ei din Everything Everywhere All at Once” au luat acasă cinci premii, inclusiv cel pentru cel mai bun film. Precauțiile de siguranță COVID-19, cum ar fi testarea, vaccinarea și cerințele privind măștile, au fost inconsistente în acest sezon de premii, potrivit The Hollywood Reporter.

Unele evenimente și ceremonii în persoană nu au cerut nicio măsură de siguranță, în timp ce altele, precum Globurile de Aur și Critics Choice Awards, au cerut fie teste, fie dovada vaccinării sau ambele. Experții în sănătate publică spun că nu sunt surprinși de recentele probleme cu care se confruntă elita premiilor de la Hollywood.

Acest lucru nu este neașteptat”, a declarat pentru ABC Dr. John Brownstein, epidemiolog și director de inovare la Spitalul de Copii din Boston. Ai întâlniri în interior într-o perioadă în care circulă o mulțime de virusuri, fie că este vorba de răceală sau de gripă, iar apropierea fără mască duce la o transmitere activă a virusurilor”.

Pe măsură ce temerile COVID-19 sunt reduse și măsurile de siguranță publică se diminuează, cazurile săptămânale au depășit 400.000 pentru fiecare din ultimele șase săptămâni, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor, statistici care nu au mai fost văzute de la sfârșitul lunii septembrie.

Între timp, decesele săptămânale cauzate de COVID-19 continuă să crească, cu 3.907 cazuri raportate până la 11 ianuarie, arată datele CDC.